Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Poletne prireditve na Poletni sceni v Novi Gorici od 25. do 31. julija 2016

Poletne prireditve na Poletni sceni v Novi Gorici od 25. do 31. julija 2016

25. 7. 2016
objavljeno v Novice
/

Na novogoriški Poletni sceni se nadaljuje poletno dogajanje z raznolikim izborom dogodkov, ki so namenjeni vsem generacijam. Danes, v ponedeljek, 25. julija, se ob 21. uri obeta potopisno druženje z Manco Čujež, ki bo obiskovalem predstavila Nepal po potresu. Manca sporoča, da “skromni in iznajdljivi Nepalci ohranjajo vedrino in ostajajo eno samo sonce z občudovanja vrednim posluhom do sočloveka”.  

Jutri, v torek, 26. julija, ob 21. uri nam bo pod zvezdami zapel kantavtor Matija Bolčina.  V sredo, 27. julija, ob 20. uri pa se bo pod vodstvom ekipe Pivopis.si začel triurni tečaj varjenja piva za začetnike, t.i. Akademija piva 1. stopnje. Udeleženci bodo spoznali osnove postopka varjenja piva in se naučili uporabnih trikov za lažji začetek pivovarske poti. V četrtek, 28. julija, ob 21. uri bo obiskovalce Poletne scene v afriške in funky latino ritme popeljala zasedba Nesesesari Kakalulu.

Glasbeno obarvani konec tedna bo v petek, 29. julija, ob 21. uri otvorila Bilbi z osvežilnim glasbenim popotovanjem po gričkih Toskane. Predstavila bo nov projekt Toskana, ki ga ustvarja skupaj s priznanimi slovenskimi glasbeniki, združenimi pod imenom Direktorji. In to so: Peter Dekleva (kitare), Luka Herman Gaiser (bas), Davor Klarič (klaviature), Urban Krč (bobni) in Gregor Stermecki (akustična kitara). Direktorji so z dolgoletnimi glasbenimi izkušnjami in ustvarjalnim talentom izjemno prispevali k novemu Bilbinemu projektu.

V soboto, 30. julija, ob 21. uri  bodo na Poletni sceni nastopili Prismojeni profesorji bluesa. Gre za štiričlansko skupino, ki igra energičen blues z občasnimi prehodi v psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, kot na primer legendarnega Jimija Hendrixa, Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.

V nedeljo, 31. julija, pa bo ob 21. uri nastopila ruska skupina Bis-quit. Gre za edinstveno rusko zasedbo šestih glasbenih virtuozov iz St. Petersburga, ki izvajajo rusko glasbo in avtorske priredbe svetovno znanih klasikov jazza, tanga rocka in latino ritmov.  

Vstop na vse dogodke Poletne scene je prost.


Comments are closed.

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje