Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Trije odmevni koncerti za zadnji julijski vikend

Trije odmevni koncerti za zadnji julijski vikend

29. 7. 2016
objavljeno v Novice
/

Pred nami je zadnji julijski konec tedna, ki bo na Poletni sceni v Novi Gorici ponudil izjemne glasbene večere. Nocoj ob 21. uri bo najprej nastopila Bilbi z osvežilnim glasbenim popotovanjem po gričkih Toskane. Predstavila bo nov projekt Toskana, ki ga ustvarja skupaj s priznanimi slovenskimi glasbeniki, združenimi pod imenom Direktorji. In to so: Peter Dekleva (kitare), Luka Herman Gaiser (bas), Davor Klarič (klaviature), Urban Krč (bobni) in Gregor Stermecki (akustična kitara). Direktorji so z dolgoletnimi glasbenimi izkušnjami in ustvarjalnim talentom izjemno prispevali k novemu Bilbinemu projektu.

Jutri, v soboto, 30. julija, ob 21. uri  bodo na Poletni sceni nastopili Prismojeni profesorji bluesa. Gre za štiričlansko skupino, ki igra energičen blues z občasnimi prehodi v psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, kot na primer legendarnega Jimija Hendrixa, Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.

V sklopu visokega ruskega državniškega obiska ta konec tedna potekajo v Sloveniji različne kulturne prireditve, ki jih podarja rusko kulturno ministrstvo, ena od njih se bo zgodila tudi v Novi Gorici. V nedeljo, 31. julija, bo ob 21. uri na prizorišču Poletne scene nastopila ruska zasedba šestih glasbenih virtuozov iz St. Petersburga Bis-quit. Izvajajo rusko ljudsko glasbo in avtorske priredbe svetovno znanih klasikov jazza, tanga, rocka in latinsko – ameriških ritmov.  Glasbo ustvarjajo s pomočjo tradicionalnih ruskih glasbil.


Več o skupini Bis-quit: http://bis-quit.ru/en/
FB: Bis-Quit orchestra

Vstop na vse dogodke Poletne scene je prost.


Comments are closed.

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje