Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Letni kino Silvana Furlana

Letni kino Silvana Furlana

2. 8. 2016
objavljeno v Novice
/

Letni kino Silvana Furlana bo na Poletni sceni v Novi Gorici med 6. in 21. avgustom četrtič zapored napel veliko platno in goriški publiki podaril enajst brezplačnih filmskih večerov, na katerih lahko vsakdo najde film zase.

Na otvoritvenem večeru bosta režiser Boris Petkovič in glavni igralec Jernej Gašperin iz prve roke predstavila zabavno ljubezensko zgodbo raperja in violinistke, romantično komedijo Utrip ljubezni. V goste prihaja tudi ekipa prve prave slovenske grozljivke Idile, ob projekciji dokumentarca Terra Magica pa se obeta filmsko vinski večer v družbi najboljših vinarjev iz čezmejnega vinorodnega okoliša.

Uspešnica igrano dokumentarni film Houston, imamo problem! bo ponudila nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot. Poseben večer bo posvečen kratkim filmom in njihovim ustvarjalcem Oddaljen spomin, Ljubezen na strehi sveta, Stopnice, Jašek, Idiot in Mali Princ. V Cannesu nagrajena pacifistična ljubezenska drama Daliborja Matanića Zenit pa pod drobnogled vzame posledice nedavnih balkanskih vojn in medetničnega sovraštva, ki se je razplamtelo na območju nekdanje skupne države.

Pester filmski izbor ponuja filme različnih žanrov in formatov in nastaja v sodelovanju s filmskimi institucijami iz našega prostora (Kinoatelje, Kinodvor, Kino Otok, Slovenska kinoteka in druge). Tako s festivala Kino Otok prihaja ognjevita in tankočutna drama italijanskega režiserja G. M. Gaudina V imenu ljubezni, v katerem blesti Valeria Golino. Taksi, z zlatim berlinskim medvedom nagrajeni film Jafarja Panahija, nam s psevdodokumentarno vožnjo po ulicah Teherana sestavi mozaik sodobne iranske družbe. V Puščavski kraljici pa boste lahko spremljali romantično pustolovsko dramo o raziskovalki Gertrude Bell.

Program letni kino >>

Letak letni kino (PDF) >>


Comments are closed.

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje