Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Napoved dogajanja na Poletni sceni v Novi Gorici od 5. 8. do 11. 8. 2016

Napoved dogajanja na Poletni sceni v Novi Gorici od 5. 8. do 11. 8. 2016

5. 8. 2016
objavljeno v Novice
/

Nocoj se na novogoriški Poletni sceni ob 21. uri obeta koncert skupine Magic Jam, ki jo sestavljajo Zlatko Đogić, Julijan Erič in Igor Leonardi. V primeru slabega vremena koncert žal odpade.

Jutri, v soboto, 6. avgusta, ob 21. uri pa bo na Poletni sceni otvoritev letošnje sezone Letnega kina Silvana Furlana. Z nami bosta režiser Boris Petkovič in glavni igralec Jernej Gašperin, ki bosta predstavila zabavno ljubezensko zgodbo raperja in violinistke, romantično komedijo Utrip ljubezni, otvoritveni film letošnjega letnega kina. V Puščavski kraljici, ki bo na sporedu v nedeljo, 7. avgusta, ob 21. uri, pa boste lahko spremljali romantično pustolovsko dramo o raziskovalki Gertrude Bell.

V ponedeljek, 8, avgusta, bo na sporedu družabno in filmsko obarvan večer. Ob 19. uri se bo na Poletni sceni začela GO ART pisana umetniška tržnica, na kateri se predstavljajo domači ustvarjalci. Ob 20. uri se bo nadaljevalo kulinarično druženje z degustacijo vrhunskih vin, ob 21. uri pa bo sledil dokumentarni film Terra magica, ki prikazuje zgodbo o ljudeh v Brdih, ki so zavezani soncu in zemlji, na kateri rastejo trte.

V torek, 9. avgusta, bomo ob 21. uri predvajali film svetovno znanega iranskega režiserja Jafarja Panahija Taksi, ki nam skozi vožnjo po teheranskih ulicah odkriva življenje mesta v vsej njegovi raznolikosti. Ogledu filma bo ob 23.00 sledil koncert štirinajstčlanskega francoskega brass banda Womba Orchestra z močnejšimi ritmi in mešanico izvrstnih ženskih in moških vokalov.

V sredo, 10. avgusta, zopet v kino, ob 21. uri bo na ogled film slovenskega režiserja Žige Virca Houston, imamo problem! Film raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih.

V četrtek, 11. avgusta, ob 21. uri pa so v letni kino vabljeni vsi ljubitelji grozljivk, na ogled bo namreč slovenska grozljivka Idila, režiserja Tomaža Gorkiča. V goste prihajata režiser Tomaž Gorkič in producent Zoran Dževerdanović.

V primeru dežja bomo za projekcije filmov letnega kina poskrbeli za nadomestno predvajanje bodisi v veliki sejni dvorani novogoriške mestn hiše, bodisi bomo izbrali nadomestni termin na prostem. O vseh spremembah bomo obveščali na spletnem mestu www.dogodki-novagorica.si oziroma na FB strani Mestne občine Nova Gorica.

Vstop na vse dogodke Poletne scene, vključno z Letnim kinom Silvana Furlana, je prost.


Comments are closed.

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje