Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Napoved dogajanja na Poletni sceni v Novi Gorici med 12. 8. in 18. 8. 2016

Napoved dogajanja na Poletni sceni v Novi Gorici med 12. 8. in 18. 8. 2016

12. 8. 2016
objavljeno v Novice
/

Program na novogoriški Poletni sceni ta konec tedna začenjamo s koncertnim dogajanjem. Nocoj bo ob 21. uri koncert petčlanske indie rock skupine Jardier. Jutri pa so na Poletno sceno vabljeni vsi ljubitelji punka. Pred nastopom skupine Debeli Precjednik, ki velja za eno najvplivnejših punk rock/hardcore skupin v tem delu Evrope, bomo ob 20.30 predvajali dokumentarni film o slovenskem punku “Odpadki druge generacije – Po stopinjah nekega punka” avtoric Dunje Danial in Jasne Babić. Po nastopu skupine Debeli Precjednik, ki se bo začel okoli 21.30, pa bo nastopila skupina Pigs Parlament.

V nedeljo, 14. avgusta, ob 21. uri se Letni kino vrača na Poletno sceno s filmom Zenit hrvaškega režiserja Daliborja Matanića. Gre za film, ki je prejel nagrado žirije v sekciji Posebni pogled v Cannesu in vesno za najboljšo fotografijo. Gost voditeljice Mateje Zorn bo pred filmom domačin Nejc Cijan Garlatti, sicer član Slovenskega narodnega gledališča, ki igra v tem filmu.

V ponedeljek, 15. avgusta, se ob 21. uri na sceno vrača glasba, in sicer tematski večer s koncertom Elvis Presley Klub. Najbolj znani slovenski imitator Elvisa Presleya Oskar Trobec bo s člani kluba pričaral nostalgičen večer za vse ljubitelje kralja rock and rolla.

V torek, 16. avgusta, ob 21. uri bo zopet na sporedu film, tokrat italijanskega režiserja Giuseppeja M. Gaudina V imenu ljubezni, v katerem v glavni vlogi nastopa Valeria Golino. Na lanskoletnem filmskem festivalu v Benetkah je za najboljšo žensko vlogo prejela nagrado Coppa Volpi. Večer pripravljamo v sodelovanju s Kino Otokom, zato bo naša gostja direktorica festivala Kino Otok Tanja Hladnik.

V sredo, 17. avgusta, ob 21. uri pa se bomo srečali s kratkimi filmi, kar nekaj njihovih ustvarjalcev prihaja z Goriškega. Naši gostje bodo režiserji Valerija Zabret, Urban Zorko in Miroslav Mandić.

Mestna občina Nova Gorica posveča letošnje leto v Solkanu rojenemu lutkarju Milanu Klemenčiču in ob tej priložnosti bo na letnem kinu v četrtek, 18. avgusta, ob 21. uri na ogled češki celovečerni lutkovni film Mali mož. Večer nastaja v sodelovanju s festivalom Film na oko. Pred filmom pa bo priložnost za pogovor o Klemenčiču in lutkah, naši gostji bosta Katarina Brešan, kustosinja za umetnostno zgodovino Goriškega muzeja in Mojca Valič, scenografka.

V primeru dežja bomo za projekcije filmov letnega kina poskrbeli za nadomestno predvajanje bodisi v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše, bodisi bomo izbrali nadomestni termin na prostem. O vseh morebitnih spremembah programa na Poletni sceni obveščamo na spletnem mestu www.dogodki-novagorica.si oziroma na FB strani Mestne občine Nova Gorica.

Vstop na vse dogodke Poletne scene, vključno z Letnim kinom Silvana Furlana, je prost.
_____________________________________


Comments are closed.

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje