Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Prvomajsko dogajanje v Novi Gorici

Prvomajsko dogajanje v Novi Gorici

26. 4. 2017
/

Ob praznovanju praznika dela in pomembnem jubileju, 70-letnici Nove Gorice, prirejamo v Novi Gorici bogato prvomajsko slavje.

Priprave nanj se bodo začele v soboto, 29. aprila, ko bodo članice Aktiva mestnih žena Goričanke ob 14. uri na ploščadi pri Goriški knjižnici Franceta Bevka pletle bršljanovo kito za mlaj, v katero bodo v počastitev jubileja mesta vpletle tudi 70 ročno izdelanih vrtnic. Na Trnovski planoti pa bodo že od jutra pripravljali vse potrebno za prevoz mlaja: tradicionalno ročno podiranje smreke, kleščenje, lupljenje in priprava voza.

V nedeljo, 30. aprila, bodo taborniki ob podpori Mestne občine Nova Gorica v Borovem gozdičku za gledališčem pripravili KRESOVANJE. Začelo se bo z otroškimi delavnicami ob 13. uri. Udeleženci športno-taborniških iger se bodo lahko tudi posladkali s toplimi palačinkami.

Ob 16.30 bo sledil prihod furmanov v Novo Gorico, ki bodo s konji iz Trnovega pripeljali mlaj. GORIŠKI MLAJ bomo tradicionalno okrasili in dvignili pred mestno hišo.

V Borovem gozdičku bomo ob 20.30 prižgali kres, ki bo s svojo magično močjo svetlobe in toplote pospremil glasbo. Sledila bosta namreč koncerta slovenskih glasbenih skupin Čedahuči in Nesesari Kakalulu.

V ponedeljek, 1. maja, bo Novo Gorico prebudila prvomajska budnica s člani Goriškega pihalnega orkestra, ki bodo svoj tradicionalni obhod mesta začeli že takoj po 6. uri.

Vabljeni na prvomajsko slavje v Novo Gorico!

 

04_kresovanje plakat 70x100 tisk c 1 proti 10-01 _PLAKAT A2 2017

Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje