Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Sladki recepti z vrtnicami, knjiga posvečena vrtnicam in mestu vrtnic

Sladki recepti z vrtnicami, knjiga posvečena vrtnicam in mestu vrtnic

2. 6. 2017
/

Sladki recepti z vrtnicami, knjiga posvečena vrtnicam in mestu vrtnic

V okviru 12. festivala vrtnic, ki je letos v Novo Gorico privabil okrog 10.000 obiskovalcev, je izšla knjiga Sladki recepti z vrtnicami, ki sta jo pripravili Katja Kogej in Vida Rojšek. Avtorici želita s preprostimi recepti opogumiti bralce ne glede na kuharsko znanje in izkušnje, da preizkusijo večinoma že poznane recepte, a tokrat z dodatkom vrtnic. V uvodnem delu knjige sta avtorici predstavili ključne sestavine za ustvarjanje z vrtnicami, vsebino knjige pa zaradi preglednosti in uporabnosti razdelili v več poglavij: Rožni zajtrk, Sladki grižljaji, Omamni napitki ter Razkošje sladic. Pri izboru receptov ju je vodilo načelo, da sta bistvena okus in vonj, šele potem zunanji videz. Slane recepte pa sta prihranili za naslednjo publikacijo.

Danes dopoldan sta v pasaži Eda centra ob rožnem zajtrku, polnem sladkih dobrot z vrtnicami, avtorica besedil Katja Kogej in fotografinja Anja Korenč predstavili knjigo. Slaščice je preizkusila tudi podžupanja Mestne občine Nova Gorica Ana Zavrtanik Ugrin. In poleg odličnih sladic najdete v knjigi tudi recepte za osvežujoče napitke, ki bodo v poletnem času še kako prijali.

Foto: Mateja Pelikan


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje