Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

“Mlado mesto – naš utrip “, natečaj za kratek film

“Mlado mesto – naš utrip “, natečaj za kratek film

30. 6. 2017
/

Projekt Mlado mesto – naš utrip je natečaj za kratek film ob 70-letnici Nove Gorice. K sodelovanju v lovu na gibljive podobe utripa našega mesta vabijo mlade, da preko mobilnih telefonov, foto ali video kamere posnamete kratke minutne filme, avdiovizualne zapise. Izbira vsebine in žanra filmov je v celoti prepuščena vašemu navdihu, lahko se spopadete z igranim filmom, morda vam je bližji dokumentarni pristop, lahko je vaš utrip mesta ujet v eksperimentalni film, kratki glasbeni spot, video razglednico … Edini pogoj je, da svojo zgodbo poiščete v mestu Nova Gorica oz. jo vanj umestite.

Za vse, ki se izziva snemanja filma lotevate prvič ali pa imate kakršnakoli tehnična in vsebinska vprašanja, bodo pripravili posvetovalnico, ki jo boste lahko obiskali vsak četrtek med 10. in 13. uro v prostorih Carinarnice – Bivaka urbane kulture (mejni prehod Erjavčeva v Novi Gorici). Skupaj boste razmišljali o idejnih zasnovah in zagatah vseh vrst ter iskali rešitve zanje. Z vami bodo tudi mentorji. Da pa bi bila izmenjava znanj učinkovita, naprošajo za predhodno najavo, tako da jim pišete na mladomestonasutrip@gmail.com.

Natečaj bo odprt do konca oktobra, izbrana dela bodo objavljena na spletni strani Mestne občine Nova Gorica, Kinoateljeja in Ustanove Silvana Furlana. Izbor filmov avtorjev, ki bodo pohiteli, bodo lahko predvajani tudi na velikem platnu Letnega kina, sicer pa bo ob koncu leta filmski dogodek, odprt za širšo javnost.

Najboljše kratke filme čakajo posebna darila, ki vam bodo v pomoč pri nadaljnjem ustvarjanju; možnost udeležbe na filmskih festivalih v širši okolici, šolnina na kateri izmed filmskih delavnic, bon za filmsko opremo in podobno. Sponzorji natečaja so Mestna občina Nova Gorica, Kinoatelje in Ustanova Silvana Furlana. Več v kratkem.

Spremljajte projekt na facebook profilu Mlado mesto – naš utrip, kjer vas čakajo kratka navodila v obliki video zapisa z Marijo z mosta. Pa tudi prvi napovedniki filmov in utrinki s snemanj.

Pridružite se in svoj film pošljite na: mladomestonasutrip@gmail.com.
Datoteka s filmom naj bo opremljena tudi s sledečimi informacijami:

  • naslov filma,
  • avtorska ekipa,
  • kratek opis,
  • dolžina filma in format snemanja (mobilni telefon, foto ali video kamera),
  • kontaktna oseba (ime in priimek, telefonska številka, e-naslov).

 

Logo

 

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje