Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Ob 70-letnici Nova Gorica dobila svoj strip

Ob 70-letnici Nova Gorica dobila svoj strip

24. 10. 2017
/

Ob 70-letnici Nova Gorica dobila svoj strip

Ob 70-letnici Nove Gorice je nastal nov slovenski strip »Nova Gorica v stripu«, pod katerega se kot ustvarjalki zgodbe podpisujeta Suzana in Vesna Uršič, avtorica risb je Miriam Blasich, besedilo je napisala Ana Geršak. Strip beleži sanjske dogodivščine učenca ene izmed goriških osnovnih šol na njegovi poti spoznavanja preteklosti. Mikiju se zdi mesto, v katerem živi, nekaj samoumevnega in posledično nezanimivega. Le zakaj bi bila Nova Gorica drugačna od ostalih slovenskih mest? Toda med na videz dolgočasno uro zgodovine Miki spozna zgodbo o nastanku Nove Gorice in kratko, a neverjetno živahno pot do njene današnje podobe. Njegov pogled na mesto ne bo nikdar več isti.

Dr. Branko Marušič, ki je poskrbel za tekstovni in slikovni pregled stripa, je zapisal: »Veseli me ustvarjalna nagnjenost, ki je k jubileju Nove Gorice pripevala prikaz njenega nastajanja na, zlasti za mlajši rod, bolj dojemljiv način. Preteklost Goriške bi postregla še s kako prigodo, ki bi spodbudila k nadaljevanju stripovske aktivnosti.«

Več o stripu in kje ga kupiti: www.novagoricavstripu.weebly.com

Izid stripa je finančno podprla Mestna občina Nova Gorica.

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje