Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Dopolnjena zbirka Nova Gorica: Zgradili smo mesto na portalu Kamra

Dopolnjena zbirka Nova Gorica: Zgradili smo mesto na portalu Kamra

3. 11. 2017
/

Dopolnjena zbirka Nova Gorica: Zgradili smo mesto na portalu Kamra

Od 30. oktobra 2017 je zbirka »Nova Gorica: Zgradili smo mesto« na portalu Kamra bogatejša za nove zgodbe in fotografije o nastajanju Nove Gorice, vezane na obdobje 1970–1991, ki jih je zbirala in uredila Goriška knjižnica Franceta Bevka v sodelovanju z Goriškim muzejem in Pokrajinskim arhivom v Novi Gorici.

Leta 2015 se je Goriška knjižnica Franceta Bevka povezala z Goriškim muzejem in Pokrajinskim arhivom v Novi Gorici in organizirala dvodnevno zbiranje spominov. Zbirali so fotografije in razglednice mesta Nova Gorica ter spomine na nastanek mesta, vezane na obdobje 1947–1969. Svoje zgodbe je v teh dveh dneh delilo 43 obiskovalcev, kar nekaj pa se jih je oglasilo še naknadno po dogodku. Zgodbe so uredili, tematsko organizirali in razdelili v poglavja ter jih vnesli na spletni portal Kamra.

Zaradi izrednega zanimanja so se v letu 2016 in 2017 odločili, da zbiranje ponovijo. Druge dneve zbiranja spominov so podnaslovili »Moja mladost v mestu« in zbirali fotografije in spomine na Novo Gorico med leti 1970 in 1991. Samo zapisovanje zgodb so zastavili drugače: kdor je želel spomine in fotografije deliti, je lahko po želji obiskal Goriško knjižnico, Goriški muzej ali Pokrajinski arhiv. Nabralo se je še 14 zgodb in več fotografij, ki so sedaj v zbirki Zgradili smo mesto na portalu Kamra: www.kamra.si.

Vabljeni k ogledu in branju.

 

Zgradili smo mesto

 

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje