Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Odprtje nove sezone na Gradu Rihemberk

Odprtje nove sezone na Gradu Rihemberk

3. 5. 2018
objavljeno v Novice
/

Mestna občina Nova Gorica je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Branik v četrtek, 26. aprila 2018, ponovno odprla vrata Gradu Rihemberk. V letu, ki ga mestna občina posveča ustvarjalnosti mladih, sta otvoritveni program mladostno obarvala Amaterski mladinski oder SNG Nova Gorica in skupina Svitar Zavoda za umetnost, zgodovino in oblikovanje prostora. Kulturni program je bil nadgrajen s tržnico lokalnih izdelkov in pogostitvijo za obiskovalce pod okriljem Kulturno-prosvetnega društva Franc Zgonik Branik in Turističnega društva Branik.

Potem ko je bil Grad Rihemberk več kot desetletje zaprt za javnost, ga je po lanskoletnem ponovnem odprtju v sezoni 2017 obiskalo več kot 4.000 ljudi. Letošnja sezona bo z vidika obiska še bolj obetavna, saj grad ponuja kar nekaj novosti. Sredstva, ki jih je mestna občina pridobila s projektom Restaura, so namreč omogočila, da je bila čez zimo zaključena obnova strehe nad grajsko kapelo, veznim objektom in kvadratnim stolpom na samem vhodu na grajsko dvorišče – najbolj ogroženim in kulturno-zgodovinsko pomembnim delom gradu, kjer v osrednji del grajskega kompleksa vstopa tudi večina obiskovalcev. Zaradi slabega stanja strehe in zagotavljanja varnosti je bil dostop do dela teh objektov do sedaj omejen, z obnovo pa je nedvomno poleg večje urejenosti izboljšana tudi varnost obiskovalcev. Novost v letošnji sezoni bodo tudi vodeni ogledi za skupine otrok v spremstvu vodnikov interpretatorjev, ki bodo otroke skozi zgodbe popeljali v svet današnjih in nekdanjih prebivalcev gradu. 

Grad bo za individualne obiskovalce tudi letos odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih. Ogledi gradu pa so, zlasti za skupine, mogoči tudi izven omenjenih terminov ob predhodni najavi in v spremstvu vodnika. Za vodenje po gradu se zainteresirani lahko prijavijo na e-naslovu grad.rihemberk@gmail.com ali telefonsko na številko 051 201 910.


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje