Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Knjižni sejem Knjige pod jelkami z bogatim spremljevalnim programom

Knjižni sejem Knjige pod jelkami z bogatim spremljevalnim programom

17. 12. 2018
objavljeno v Novice
/

 

V prazničnem času bodo osrednje mesto v Novi Gorici ponovno zasedle knjige. Tradicionalni novoletni knjižni sejem festivala Mesto knjige, Knjige pod jelkami, bo letos ponudil še obsežnejšo bero kvalitetnega branja in knjižnih novosti. Obogatili so tudi spremljevalni program, ki v štirih sejemskih dnevih prinaša pogovore z avtorji, pesniške večere, performanse, delavnice, kulinarično ponudbo, glasbo in izdelke lokalnih ustvarjalcev. Seveda pa bo tudi tokrat na prvem mestu druženje ob knjigi.

Svoj novi roman Kruh, prah bo predstavil priznani tržaški pisatelj in režiser ter osrednji gost festivala Marko Sosič, v goste pa so organizatorji povabili tudi številne goriške avtorje. Ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne bo svoje novo delo predstavila zgodovinarka Petra Svoljšak, z Renatom Podbersičem pa bomo odkrivali zgodovino judovstva na Goriškem. Z Markom Vuksanovićem se bomo ob izidu njegove pesniške zbirke pogovarjali o goriški glasbeni sceni v osemdesetih. Nekdanji novogoriški župan Jože Šušmelj bo predstavil svojo novo knjigo, ki govori o času osvobajanja Slovenije, goriški arhitekt Tomaž Vuga pa bo spregovoril o nastajanju mesta ob predstavitvi knjige Projekt Nova Gorica. Letos bomo mesto odkrivali z različnimi čuti. Dario Cortese nas bo popeljal na lov za okusnimi superdivjimi rastlinami, ki rastejo v mestu, z Blažem Kosovelom pa se bomo odpravili na Goriški sprehod. Mite okoliških krajev bomo spoznavali preko Krivopet Barbare Ivančič Kutin, Jože Rozman pa nas bo vodil skozi okušanje vin iz bližnje in nekoliko manj bližnje okolice. Letos se podajamo tudi na polje performativnosti v literaturi. Začeli bomo z branjem poezije ob glasbi z ekipo Mladih rim, nadaljevali z eksperimentalnim pesniško-glasbenim večerom IGNOR, zaključili pa z glasbeno-filozofskim performansom, ki ga je pripravil Peter Mlakar. V petek in soboto bo Neja Tomšič predstavila svoj projekt o zgodovini trgovine s čajem in opijem s performansom, čajnim obredom Čaj za pet v Carinarnici, na sejmu pa bo predstavila še knjigo Opijske ladje. Novoletni knjižni sejem bomo zaključili glasno. Za finale bodo poskrbeli Kombo C, zmagovalci festivala Rock vizije, ki bodo predstavili svoj prvi album Petelin iz Noznega.

Knjižni sejem Knjige pod jelkami, ki bo letos potekal 19. do 22. decembra med 12. in 20. uro, se letos seli čez cesto, v ogrevan šotor pred mestno hišo. Pridite se ogret z zgodbami!

 

 

 

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje