Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Poletna scena kmalu na prizoriščih v Novi Gorici

Poletna scena kmalu na prizoriščih v Novi Gorici

17. 6. 2019
/

 

Kar dve prizorišči v Novi Gorici si bosta letošnje poletje izmenjevali številne glasbene, gledališke, plesne, potopisne in filmske dogodke z domačimi in tujimi avtorji. Pri oblikovanju poletnega programa, ki se bo odvijal na Ploščadi Silvana Furlana za mestno občino in na Bevkovem trgu, je Mestna občina Nova Gorica združila moči s KUD Krea in Agencijo GIG. Nova Gorica, ki v sodelovanju z Gorico kandidira za naziv Evropske prestolnice kulture leta 2025, bo tako ponudila kvaliteten program in znova pokazala, da ji je urbana kultura blizu.  

  
Poletno sceno začenjamo v petek, 21. junija 2019, s koncertom skupine Rock Partyzani na Bevkovem trgu. Odprtje Poletne scene sovpade tudi z veliko kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki se bo na predvečer dirke predstavila na velikem odru v središču mesta. Dogajanje se bo že isti večer preselilo na Ploščad Silvana Furlana, kjer bo najprej pogovor o glasbi in mestu z naslovom »Nova Gorica glasbeno mesto?«, sledil bo glasbeni performans Etceteral z Boštjanom Simonom in Marekom Fakučom. Vse do 31. avgusta bomo lahko prebivalci in obiskovalci mesta prisluhnili mednarodno zastavljenemu glasbenemu programu – izpostavimo jih le nekaj: Challe Salle, SuRealistas (IT), Marko Črnčec trio feat. Jonathan Hoard (ZDA), Demolition Group, New York Ska-jazz Ensemble (ZDA), Orlek, La Fanfarria del Capitan (ARG), Elvis Jackson, Omar Naber, Balkan Boys, Avtomobili & Goriški pihalni orkester, Raggalution. 
  
V programu se bo odvil tudi del dogajanja, ki ga sicer v letošnjem letu promoviramo v okviru festivalskega leta Nova Gorica – Mesto kulture 2019 in v katerem povezujemo že prepoznavne in odmevne fes

tivale na Goriškem, kot sta SaxGO in Ana Desetnica. Ponovno bo zaživel tudi kino na prostem pod vodstvom Mateje Zorn. Nova edicija Letnega kina Silvana Furlana bo z bogato bero slovenskih filmov poleg tradicionalnega mednarodnega programa vabila filmofile med 25. julijem in 2. avgustom na Ploščad Silvana Furlana. 
  
Na prizorišču za mestno občino na Ploščadi Silvana Furlana bo dogodke spremljala prav posebna kulisa, ki je plod tandema Palletstory Metke Fon in Matjaža Premrla. Navdih zanjo sta si sposodila iz življenja čebel, s čimer želita spomniti in opomniti na pomen čebel za naše preživetje.  
  
Poletne večere bomo v Novi Gorici med 21. junijem in 31. avgustom preživljali v družbi dobre glasbe, gledališča, plesa, potopisnih predavanj in filmov. Vstop na vse dogodke, ki jih finančno omogoča mestna občina, bo prost. V primeru slabega vremena bodo projekcije Letnega kina, predavanja in gledališke predstave za otroke v veliki dvorani novogoriške mestne hiše. Vabljeni! 

Program Poletne scene 2019:
Poletna scena – zgibanka.pdf

 

 

 

 

 


2 Comments

Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje