Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Goriško poletje 2020

Goriško poletje 2020

30. 6. 2020
objavljeno v Novice
/

Poletje tudi letos prinaša v središče Nove Gorice niz dogodkov, ki bodo na različnih prizoriščih vsak dan do konca avgusta bogatili poletne večere. Mestna občina Nova Gorica je letos prevzela vlogo koordinatorja programa, ki ga na njeno povabilo oblikujejo domači javni zavodi in različne lokalne nevladne organizacije s področja kulture in turizma. Med javnimi zavodi, ki prispevajo največ programa, so Kulturni dom Nova Gorica, Masovna – Zavod neinstitucionalne kulture in Slovensko narodno gledališče Nova Gorica. Obiskovalci Goriškega poletja si bodo lahko ogledali glasbene, gledališke in plesne predstave ter se udeležili literarnih dogodkov, predavanj in pogovorov. Že osmo leto doslej se bo na Ploščadi Silvana Furlana v soorganizaciji novogoriškega kulturnega doma in Kinoateljeja odvijal Letni kino Silvana Furlana.

Ker je epidemija koronavirusa močno oklestila tudi proračun novogoriške mestne občine, smo se letos na mestni občini odpovedali organizaciji Poletne scene in k sodelovanju povabili različne lokalne kulturne ustvarjalce in izvajalce, javne zavode in nevladne organizacije. Sredstva, ki bi jih sicer namenili poletnim prireditvam, smo namenili za investicije. Smo pa ohranili predvidena sredstva za financiranje programov javnih zavodov in nevladnih organizacij zato, da bi lahko slednji obstali in izpeljali načrtovane programe. V teh negotovih razmerah smo jih prosili, da svoje programe večinoma prenesejo v središče mesta in tako zagotovijo vsakodnevno poletno dogajanje v Novi Gorici, ki prispeva k urbanemu utripu mesta.

Goriško poletje napovedujemo v času, ko se skorajda dnevno spreminjajo ukrepi zaradi negotove epidemiološke situacije. S programom poletnih prireditev smo že seznanili območno enoto NIJZ-ja in čakamo na njihova navodila. Sicer pa smo poskrbeli, da bo na prizoriščih dogajanja, ki so na prostem, zagotovljena ustrezna razdalja med sedeži, prav tako bo na vseh prireditvah prisotna varnostna služba. Vse novosti, povezane z ukrepi glede koronavirusa, in spremembe programa bomo objavljali na spletni strani www.dogodki-novagorica.si ter facebook profilu Dogodki Nova Gorica.

Sicer pa letošnji program vsebuje tudi čezmejno noto, in sicer z 39. Filmskim festivalom Premio “Sergio Amidei”, čezmejnim glasbenim festivalom Glasbe sveta/Musiche del mondo v sosednji Gorici ter z dogodki v organizaciji skupine za pripravo kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gop0rico za EPK 2025.

Letni kino Silvana Furlana bo letos osmič zapored razprostrl veliko platno na Ploščadi Silvana Furlana in v širši goriški prostor pripeljal bogato filmsko bero domačih in tujih filmskih produkcij, filmov za mlade in stare, različnih žanrov, poetik, vsebin, večkrat nagrajenih filmov, pa tudi večer kratkih filmov, kjer se bodo predstavljali mladi domači avtorji in nam odprli sveže in drzne premisleke, kreativne navdihe, med njimi tudi dela, ki so nastala v tem hektičnem času korona izolacije.

Na večino dogodkov bo vstop prost. Letošnji program smo izdali tudi v obliki knjižice, ki je na voljo na recepciji mestne občine, na TIC-u in na posameznih prizoriščih. Zgibanko bodo na dom prejela vsa gospodinjstva v novogoriški mestni občini. V primeru slabega vremena bodo prireditve odpadle, razen posameznih prireditev, ki so v programu posebej označene s simbolom dežnika, ter Knjižnice pod krošnjami, ki bo v tem primeru potekala v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica, seveda ob upoštevanju navodil NIJZ-ja.

Osrednja prizorišča letošnjega Goriškega poletja so: Mostovna z novim lokalom – letnim vrtom,  Bevkov trg, Ploščad Silvana Furlana, Trg Evrope in nekateri goriški bari: Bar Čolnarna Solkan, Letni vrt Bus Puba in Plaža/Spiaggia bar.


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje