Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

40-letnica delovanja Doma upokojencev Nova Gorica: Sprehod za spomin na svetovni dan Alzheimerjeve bolezni ter druženje v pesmi in plesu

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

40-letnica delovanja Doma upokojencev Nova Gorica: Sprehod za spomin na svetovni dan Alzheimerjeve bolezni ter druženje v pesmi in plesu

21. 9. 2016, @ 9:30 - 11:00

V nedeljo 21. septembra, na svetovni dan Alzheimerjeve bolezni Dom upokojencev Nova Gorica v sodelovanju z Društvom GO-SPOMINČICA organizira Sprehod za spomin v Novi Gorici.

V naši državi je že okoli 32.000 oseb z demenco, predvidevanja kažejo na trikratno povečanje obolelih do leta 2050. Po podatkih ADI (Alzheimer Disease Internacional) je na svetu že več kot 44 milijonov obolelih za demenco. Nujno je, da čim več ljudi prepozna prve znake demence in osebo s sumom na demenco čim preje pelje k osebnemu zdravniku. Vsakdo lahko na svoj način pomaga bolnikom z demenco pa najsi bo to: policija, vozniki javnih prevoznih sredstev, uradniki v banki, v trgovini, na pošti, pri frizerju itd.

S sprehodom za spomin se bomo pridružili drugim sprehodom, ki bodo na ta dan potekali na pobudo Alzheimer Disease International (ADI) po celem svetu.

Podrobnosti

Datum:
21. 9. 2016
Čas:
9:30 - 11:00
Dogodek Category:

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje