Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

ANDREJ MEDVED: Javno vodstvo po razstavi Eneja Gale Prav zvita zver

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

ANDREJ MEDVED: Javno vodstvo po razstavi Eneja Gale Prav zvita zver

tor, 22. septembra, @ 18:00

Lepo vabljeni na javno vodstvo po razstavi Eneja Gale Prav zvita zver. Po njej nas bo popeljal umetnostni zgodovinar Andrej Medved, pridružil pa se nam bo tudi umetnik sam.

O umetniku: Enej Gala (1990) je študiral slikarstvo na beneški Akademiji lepih umetnosti, kjer je 2015 opravil tudi magistrski študij. Leta 2014 je bil na študijski izmenjavi na akademiji WDKA (Willem de Kooning Academy) v Rotterdamu na Nizozemskem. Na zadnje je samostojno razstavljal v koprski galeriji Loža v sklopu XVII. edicije festivala Maravee sicer pa med samostojnimi razstavami izstopata projekt The Stable v beneški Galeriji A plus A (2015) in Prefabrick v galeriji Fabbrica del Vapore v Milanu (2016). Med zadnjimi skupinskimi razstavami velja izpostaviti Brain-tooling v Pieve di Cadore z Dolomiti Contemporanee, Artissima ArtFair v Torinu, Pogled 8 v Galeriji Božidar Jakac (2016) in 31. mednarodnem grafičnem bienalu Nad tabo/ti / Over You, MGLC v Ljubljani (2015). Je član Društva likovnih umetnikov Severne Primorske in društva Fondazione Malutta, s katerim je na zadnje razstavljal v Giudecca Art District v Benetkah, Monitor Gallery v Rimu in muzeju Santa Maria della Scala v Sieni.

Podrobnosti

Datum:
tor, 22. septembra
Čas:
18:00
Dogodek Category:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/327265778696182

Prizorišče

Mestna Galerija Nova Gorica
Trg Edvarda Kardelija 5
Nova Gorica, 5000 SI
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje