Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

“AVTOMOBILI & Goriški pihalni orkester”, koncert

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

“AVTOMOBILI & Goriški pihalni orkester”, koncert

30. 8. 2019, @ 21:00

AVTOMOBILI & Goriški pihalni orkester
Dirigent: Sandi Cej

Vabljeni na unikatno koncertno poslastico! Izjemno sodelovanje dveh velikih akterjev na goriški glasbeni sceni – AVTOMOBILI ter GORIŠKI PIHALNI ORKESTER!

Novogoriška skupina Avtomobili je leta 2012 praznovala 30 let aktivnega delovanja. V osemdesetih letih je pretežno nastopala zunaj Slovenije, v republikah nekdanje države, pozneje pa je svoje delovanje in ustvarjanje usmerila na slovenski prostor. Skozi leta so Avtomobili vsekakor obdržali svoj edinstveni zvok in glasbeni potencial. Novogoriška skupina aktivno deluje že 34 let in velja za eno od najbolj kultnih glasbenih skupin v Sloveniji.

V vseh teh letih je skupina doživela tudi veliko kadrovskih sprememb in sedaj nastopa v zasedbi: Marko Vuksanovič – vokal; Mirko Vuksanovič – klaviature, vokal; Boštjan Andrejc Bushy – kitara, vokal; David Morgan – bobni; David Šuligoj – bas kitara.

Goriški pihalni orkester je nepogrešljiv spremljevalec najrazličnejših prireditev na Goriškem in širšem. Sodeluje tako na praznikih krajevnih skupnosti, športnih prireditvah, svečanostih, žalnih slovesnostih, revijah pihalnih orkestrov, skupinskih in samostojnih koncertih, kot na gostovanjih in tekmovanjih znotraj in izven naših meja. Njegov 60- članski kolektiv ima letno več kot 30 nastopov. Leta 2005 je na tekmovanju Zveze slovenskih godb v prvi težavnostni stopnji osvojil zlato plaketo.Še vedno polni navdušenja po pomladanskem uspehu na državnem tekmovanju so se v mesecu oktobru leta 2005 pridružili novi člani, ki so s svojo mladostjo in energijo prinesli novih, svežih moči v delo orkestra. Že pred pričetkom nove sezone je društvo naredilo načrt, v katerem je poudarek namenilo kvaliteti igranja, druženju in oblikovanju pomlajene skupnosti. Vse to močno vpliva na delo orkestra in energijo, ki jo morajo poleg glasbe prenesti svojim občudovalcem.

 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
30. 8. 2019
Čas:
21:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Bevkov trg, Nova Gorica
Bevkov trg 1
Nova Gorica, Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje