Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Bog obstaja, ime ji je Petrunija

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Bog obstaja, ime ji je Petrunija

pet, 4. septembra, @ 20:15

Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.

Režija: Teona Strugar Mitevska
Scenarij: Elma Tataragić, Teona Strugar Mitevska
Fotografija: Virginie Saint Martin
Glasba: Olivier Samouillan
Montaža: Marie-Hélène Dozo
Igrajo: Zorica Nusheva (Petrunija), Labina Mitevska (novinarka Slavica), Simeon Moni Damevski (inšpektor Milan), Suad Begovski (duhovnik), Stefan Vujisic (mladi oficir Darko), Violeta Shapkovska (Vaska), Xhevdet Jashari (Boykan)
Produkcija: Sisters and Brother Mitevski, Entre Chien et Loup, Vertigo, Spiritus Movens, Deuxieme Ligne Films
Nagrade, festivali: Berlin 2019: nagrada ekumenske žirije; nagrada Guild Film Prize; Motovun 2019: nagrada FIPRESCI za najboljši film; Edinburg 2019; Yerevan 2019; Sydney 2019; Lodz 2019; Festival slovenskega filma 2019, Portorož (vesna za najboljšo manjšinsko koprodukcijo in nagrada Art kino mreže Slovenija)
Distribucija: Vertigo

Zgodba
Film o »normalni« dvaintridesetletnici v »nenormalnem« svetu: Petrunija je diplomirana zgodovinarka, ki jo bolj kot heroj Aleksander Veliki zanima kitajska revolucija, ki je ne zanimajo ličila in oprijeta oblačila, za katera si njena mati želi, da bi jih nosila, in ki se ji spolno nadlegovanje na razgovoru za službo zdi nevzdržno, pa čeprav drugi v tem ne vidijo nič posebnega. Petrunija je v patriarhalni, globoko religiozni makedonski vasici subverzivni element sama po sebi, že s svojim obstojem.

Podrobnosti

Datum:
pet, 4. septembra
Čas:
20:15
Dogodek Category:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/330807798108296

Prizorišče

Kulturni dom Nova Gorica
Bevkov trg 4
Nova Gorica, 5000 SI
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje