Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

DEMOLITION GROUP, alter rock koncert [Poletna scena]

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

DEMOLITION GROUP, alter rock koncert [Poletna scena]

pet, 12. julij, @ 21:00

Demolition Group po 34 letih ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene z eksplozivnim nabojem, še bolj udarni in samosvoji. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. DG so ustanovljeni leta 1985 kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine Gast’r’bajtr’s (ustanovljena 1983, najbrž prva skupina v vzhodni Evropi, ki je izdala LP album pri neodvisni založbi). V svoji dolgi karieri so izdali 13 albumov (Zlagano sonce, Na živo, Planet starcev, Bič Luč + Upanje, Neovangelij, Deep True Love, Demolition Group plays Gastarbeiters, Bad Gag 2, Miracle, Mizerika, Vox Clamantis, Clomonics)

Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Demolition Group:
Goran Šalamon – vokal
Jože Pegam – saksofon
Matjaž Pegam – zvok
Matija Lapuh – kitara
Ivica Gregel – bobni
Gregel Tomi – bas

 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
pet, 12. julij
Čas:
21:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Ploščad Silvana Furlana
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje