Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Dirka po Sloveniji: 4. etapa Nova Gorica-Ajdovščina

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Dirka po Sloveniji: 4. etapa Nova Gorica-Ajdovščina

21. 6. 2019, @ 19:00 - 22. 6. 2019, @ 19:00

 

IV. ETAPA velike DIRKE PO SLOVENIJI (Tour of Slovenia) bo vrhunske kolesarje 22. junija 2019 peljala po Goriški, Soški dolini, Goriških brdih, Vipavski dolini, Krasu in Trnovskem robu. Start bo na Kidričevi ulici v Novi Gorici ob 11.00, leteči cilj pa pribl. ob 12.20. Nato bodo kolesarji nadaljevali etapo proti Krasu, Trnovskemu robu in zaključili v Ajdovščini.

V Novi Gorici se bo v soboto 22. junija 2019 odvijal veliki športni dogodek, zato vabljeni k skupnemu navijanju in spodbujanju kolesarskih junakov. Da bo naše navijanje številčno in bučno, pripravljamo 21. in 22. junija skupaj s partnerji spremljevalni program, ki bo športno, navijaško, zabavno in kulinarično obarvan.


PETEK, 21. junij, od 19.00 na Bevkovem trgu
Druženje na predvečer dirke in začetek Poletne scene s koncertom Rock Partyzanov

SOBOTA, 22. junij, med 9.00 in 14.00 na Bevkovem trgu in Kidričevi ulici
PONUDBA ODLIČNE GORIŠKE KULINARIKE:
Fabrika, Kmetija Kante, Kozjereja in sirarstvo Nevo Pregelj, Maqfino, Postaja burger, Restavracija Pecivo, Športno društvo Stara Gora pri Novi Gorici, Turistično društvo Šempas, Turistična kmetija Rjavčevi, Uroš in Valentina
• 11.10 DIRKA VIP GOSTOV – GORIŠKA DIRKA (Kidričeva ulica)
• 11.25 DIRKA ZA NAJMLAJŠE S POGANJALČKI IN SKIROJI (Kidričeva ulica)
Tekmuje se z lastnimi rekviziti. Obvezna je uporaba čelade in ščitnikov. Prijave za sodelovanje se zbirajo ob odru organizatorja od 9.00 dalje.

MERITVE KRVNEGA TLAKA IN HOLESTEROLA TER VAJE S FIZIOTERAPEVTI IN KINEZIOLOGOM (Center za krepitev zdravja)
OGLED VOZILA Tesla S75D (Gen-i)
PREIZKUŠNJA E-KOLES (MSM Rent logistika)
POLIGON VARNE VOŽNJE
KROS STEZA ZA OTROKE (travnik pred stavbo Mestne občine Nova Gorica)
SMOOTHIE BIKE (Športna5ka)
• PLESNI NASTOPI VEČ KOT 200 PLESALCEV:
KreArt, MN Dance Company, Mažoretna in twirling skupina Prvačina, Plesne sanje, Pro Dance Company, Športni klub Twist
• ŠPORTNE TRGOVINE: Bisport, Djak
• Radio Robin V ŽIVO
• ŽIVO KOLO s plesalci ob letečem cilju skozi Novo Gorico (travnik pred stavbo Mestne občine Nova Gorica)
• Krožišče na Grčni – 100 km od cilja – »LOŽI 100ku« Radio Robin


V soboto, 22. junija, med 10.45 in 11.00 bodo potekala SNEMANJA S HELIKOPTERJEM na štirih turistično zanimivih točkah. Posnetki se bodo predvajali še isti dan na Eurosportu, kar predstavlja izjemno priložnost za promocijo naših krajev. Snemanje bo potekalo na naslednjih lokacijah:

1. Solkanski most – železniški most z najdaljšim kamnitim lokom na svetu; med snemanjem mostu se bo po reki Soči spustilo čez 100 kajakašev, z bližnjega pustolovskega parka se bodo spuščali po jeklenici čez Sočo, izvajali se bodo skoki z elastiko s sosednjega mostu.
2. Nova Gorica – mesto vrtnic; na travniku pred mestno hišo bo v čast kolesarski dirki izrisana velika vrtnica v obliki novogoriškega grba. Ob njej bo živ napis “Nova Gorica”, ki ga bodo sestavili otroci.
3. Trg Evrope – kraj brezmejnega povezovanja; na spomeniku Mozaik Nove Evrope, ki leži sredi Trga Evrope, bodo invalidi držali v rokah skupen, enoten kolesarski dres, ki bo pol v barvah Tour of Slovenia in pol v barvah Giro d’Italia. Okoli mozaika se bodo v znamenju prijateljstva, sobivanja in brisanja vsakršnih meja v krogih držali za roke slovenski in italijanski otroci.
4. Grad Rihemberk – dom ogroženim netopirjem; na mogočnem gradu Rihemberk, kjer se skrivajo večstoletne zgodbe, bodo člani zavoda Svitar v srednjeveških kostumih uprizorili srednjeveško glasbo in ples.


Na kolesarsko dirko Po Sloveniji bodo na območju Nove Gorice opozarjali posebni napisi na več krožiščih. Z ZELENO OSVETLITVIJO (barva označuje dirko Po Sloveniji in zeleno destinacijo) bodo v času dirke od 19. do 23. junija ponoči osvetljeni novogoriška mestna hiša, Hotel Perla in solkanski most. V dogajanje se bodo vključile tudi mestne trgovine, ki bodo izložbe okrasile v barvah dirke.

Zaželeno je, da se v duhu športnega dogodka pridružite navijanju v središču mesta kot tudi drugod ob trasi ali pa sodelujte tako, da izobesite slovensko zastavo.

Nova Gorica raj za kolesarje! 

 

Kolesarska dirka 2019 – spremljevalni program Nova Gorica.pdf

 

 

 

 

 

Podrobnosti

Začetek:
21. 6. 2019, @ 19:00
Konec:
22. 6. 2019, @ 19:00
Dogodek Category:

Organizator

Mestna občina Nova Gorica
Telefon:
05/335-01-11
Spletna stran:
http://www.nova-gorica.si

Prizorišče

Bevkov trg, Nova Gorica
Bevkov trg 1
Nova Gorica, Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje