Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Festival znanosti Nova Gorica 2016: Znanstveni laser šov

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Festival znanosti Nova Gorica 2016: Znanstveni laser šov

23. 9. 2016

e-Hiša, novogoriška hiša poskusov, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica organizira že četrti Festival znanosti Nova Gorica 2016. S projektom Festival znanosti Nova Gorica si e-Hiša prizadeva ponuditi javnosti priložnost, da se sreča z znanostjo in znanstveniki od blizu, v sproščenem okolju ter navdušiti otroke in mladino za naravoslovje in tehniko. V sklopu dogodka smo letos z objavljenim fotonatečajem na temo »POSKUS« poskrbeli za fotografske navdušence, za radovedneže vseh starosti pa smo pripravili prav posebno doživetje. Zvezde letošnjega festivala, ki se bo odvijal v petek, 23. in v soboto, 24. septembra, v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, so švedski fiziki iz Univerze v Lundu.

Znanstveni laserski šov (The Lund University Physics & Laser Show) je predstava, ki vas bo s pomočjo armade znanstvenih instrumentov in najsodobnejše tehnološke opreme ter spektakularnimi poskusi v živo popeljala v osrčje nepozabnega doživetja in razkrivanja zakonitosti tlaka, elektrike, zgorevanja, zvočnih ter svetlobnih pojavov. Sinergija temeljne fizike, fizike delcev, fotonike in spektroskopije v povezavi z napredno tehnologijo konča z impresivnim laserskim šovom.

V petek,  23. septembra, bodo javnosti za brezplačen ogled predstav na voljo sledeči termini: 9.00, 10.30, 12.00 in 13.30 (termini namenjeni šolarjem), ter 18.00 in 19.30. Za ogled predstav je potrebna rezervacija brezplačnih vstopnic na fzng.eventbrite.com.
Po zadnji predstavi, ob 20.30, sledi razglasitev nagrajencev in razstava fotografij zmagovalcev fotografskega natečaja na temo »POSKUS«.

Sobotno dogajanje festivala se bo pričelo s prvo predstavo ob 9.30, ter nadaljevalo s še dvema šovoma ob 11.00 ter 12.30.

Podrobnosti

Datum:
23. 9. 2016
Dogodek Category:

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje