Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Jan Kus & The Slavo Rican Assembly [SAXGO & Poletna scena]

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Jan Kus & The Slavo Rican Assembly [SAXGO & Poletna scena]

tor, 25. junij, @ 21:30

Jan Kus & Slavo Rican Assembly
SLOVANSKO-KARIBSKA POTOVANJA

Jan Kus (Slovenija) – saksofon, efekti, glasbeno vodstvo, Aleksandra Denda (Srbija) – vokal, Gabriel Vicéns (Portoriko) – električna kitara, Gabriel Chakarji (Venezuela) – klavir, klaviature, Dan Martínez (Portoriko) – bas, Victor Pablo (Portoriko) – tolkala, Žan Tetičkovič (Slovenija) – bobni, drum pad

Po izredno toplem sprejemu njegovega prvega albuma Faith eklektični v New Yorku živeči slovenski saksofonist, skladatelj in producent Jan Kus nadaljuje svoje glasbeno popotovanje v smeri, ki ga je spontano privlačila že od nekdaj. V svoji novi zasedbi združuje izkušnje iz newyorške latino jazz glasbene scene s svojimi slovenskimi koreninami. Zasedba Slavo Rican Assembly se ukvarja z raziskovanjem sorodnosti in različnosti med portoriško (in širše, karibsko) ter slovansko-balkansko glasbeno tradicijo, ki ju spaja v iskrivo svežo, emotivno in ritmično nabito glasbeno mešanico! Zasedba, ki je do sedaj nastopila na slovitih newyorških prizoriščih, svoje poslušalce vodi na edinstvena glasbena popotovanja: od melanholičnih prekmurskih balad pa vse do temperamentnega vzdušja karibskih uličnih jam sessionov, včasih celo v isti skladbi! Vedno pogostejša uporaba elektronike v njihovem repertoarju pa glasbeno krmilo usmerja tudi v popolnoma nove, še neraziskane oddaljene zvočne galaksije. S svojim multikulturnim zvokom želi skupina osvetliti univerzalnost človeških življenjskih izkušenj, ki presegajo nacionalne, politične ali kulturne razlike ter prikazati človeško zmožnost sklepanja novih »plemenskih« vezi, ki pa tokrat temeljijo bolj na duhovnem, kot pa na krvnem sorodstvu.

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
tor, 25. junij
Čas:
21:30
Dogodek Categories:
,

Prizorišče

Bevkov trg, Nova Gorica
Bevkov trg 1
Nova Gorica, Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje