Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

KOLONIJA: MULARIJA, r. Geneviève Dulude-De Celles (Kanada, 2018) 12+

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

KOLONIJA: MULARIJA, r. Geneviève Dulude-De Celles (Kanada, 2018) 12+

pet, 25. septembra, @ 17:30

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Režija: Geneviève Dulude-De Celles
Scenarij: Geneviève Dulude-De Celles
Fotografija: Léna Mill-Reuillard, Etienne Roussy
Glasba: Mathieu Charbonneau
Igrajo: Émilie Bierre (Mylia), Irlande Côté (Camille), Noémie Godin-Vigneau (Nathalie), Robin Aubert (Henri), Ève Pressault (Doudou), Jacob Whiteduck-Lavoie (Jimmy), Jacqueline Michel (Mélina), Cassandra Gosselin Pelletier (Jacinthe)
Festivali, nagrade: Kristalni medved za najboljši celovečerni film v sekciji mladinske žirije »Generacija Kplus« na Berlinalu 2019; nagrada za najboljši film, za najboljšo glavno igralko in za filmski prvenec Canadian Screen Awards 2019; nagrada občinstva in nagrada žirije na mednarodnem filmskem festivalu v Quebecu 2018; nagrada za najboljši kanadski celovečerec, za najboljšo igro in režijo v tekmovalnem programu filmskega festivala Whistler 2018
Distribucija: Demiurg

Zgodba
Mlajša sestrica Camille brezskrbno vandra po vasi ter se pogovarja s kokošmi in žabami, medtem ko njena starejša sestra, molčeča Mylia, svet doživlja drugače. Izgubljena je med negotovostjo v družini in ozračjem na novi šoli ter prvimi hišnimi zabavami. Camille ji predstavi Jimmyja, dečka iz ljudstva Abenaki, ki živi v bližnjem rezervatu. Ta ji bo pomagal, da se reši spon in sprejme samo sebe.

Podrobnosti

Datum:
pet, 25. septembra
Čas:
17:30
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
Spletna stran:
https://kulturnidom-ng.kupikarto.si/index2.php

Prizorišče

Kulturni dom Nova Gorica
Bevkov trg 4
Nova Gorica, 5000 SI
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje