Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Litošt & Buran, koncert

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Litošt & Buran, koncert

31. 8. 2017, @ 21:00 - 1. 9. 2017, @ 0:00

21.00 Litošt, progresivni elektro psy rock koncert
22.30 Buran, krautrock/shoegaze koncert

 

Zasedbo Litošt sestavljajo trije glasbeniki, ki jih je mogoče slišati tudi v drugih zasedbah.  Balžalorsky (Balžalorsky/Drašler 3o, Carnaval, Borghesia) in Boštjan Simon (TRUS!, Vanilla Riot, Velcro) sta zadolžena za elektroniko ter bobnar Bojan Krhlanko (Stroj Machine, Mini Me). Njihova glasba se sliši kot glasba jazzovskega benda, ki je odkril elektronsko glasbo. In tega odkritja se loti premišljeno, z entuziazmom, pa naj si bo to instinktivno, skozi izkušnjo jazza in improvizirane godbe, študij elektronske glasbe ali še raje s kombinacijo naštetega.

Po izstrelu iz matičnega goriškega kozmodroma pluje skupina Buran po raznolikih zvočnih ozvezdjih, kljub temu pa ohranja pop pristop v ritmiki in dostopnosti del. »Zasedba navdih črpa iz uveljavljenih klasik krautrocka, shoegazea, ambientale in plesno zastavljenih 4 x 4 odvodov, vse skupaj pa deluje presenetljivo sveže. Sinti in padi so bogati in mastni, saturirani s kozmičnim sijem, bas je strumen in suveren, dobro prizemlji ritmične strukture in jih zavaruje pred pobegom v polomljena spotikanja. Bobni v zadnji vrsti služijo kot motor raketoplana, ki na repetitivnih krautrock-ish vzorcih s podporo basa jahajo proti sončnemu zahodu, le da je konj v tem primeru ruski raketoplan, sonce pa najmanj Alfa Centauri, če ne že kaj bolj oddaljenega.« (Luka Seliškar, Radio Študent)

 

COVER-event-foto-FB_PoletnaScena17_1920x1080_jun17-31avgust

 

 

Podrobnosti

Začetek:
31. 8. 2017, @ 21:00
Konec:
1. 9. 2017, @ 0:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Ploščad za mestno hišo
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje