Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

“Mogočna arhitektura gradu Rihemberk – Kako bi grad upodobil slikar in grafik Lojze Spacal”, doživljajska delavnica za otroke

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

“Mogočna arhitektura gradu Rihemberk – Kako bi grad upodobil slikar in grafik Lojze Spacal”, doživljajska delavnica za otroke

ned, 21. julij, @ 10:00 - 12:00

V nedeljo, 21. julija 2019, ob 10. uri bo na gradu Rihemberk prva od šestih brezplačnih doživljajskih delavnic za otroke z naslovom Mogočna arhitektura gradu Rihemberk – Kako bi grad upodobil slikar in grafik Lojze Spacal. Na delavnici bodo otroci spoznali mogočno arhitekturo gradu Rihemberkin se preizkusili v njenem upodabljanju po vzoru slikarja in grafika Lojzeta Spacala.

Gradovi živijo. Skozi stoletja nizajo zgodbe graščakov, vojn, zmag in razcvetov. Grad Rihemberk, mogočni branik, ki stoji med Vipavsko dolino in Krasom, nemo pripoveduje zgodbo o zobu časa in svoji nepremagljivosti. Ko ji prisluhnete, boste med njegovimi zidovi doživeli mnogo. Če na gradu srečate Eleonoro in se po poteh graščakov in hlapcev odpravite za njo, boste srednjeveški grajski čas lahko tudi začutili. Na šestih delavnicah v sklopu projekta Kulturno stičišče območja LAS v objemu sonca (KUL-STIK) bomo v družbi Eleonore spoznavali dediščino gradu in likovne umetnike širšega goriškega prostora: Lojze Spacal, Vladimir Makuc, Veno Pilon, Jožef Tominc in  Zoran Mušič, čigar letos obeležujemo 110-letnico rojstva.

Na prvi delavnici bo Eleonora popeljala otroke na doživeti sprehod po gradu Rihemberk s poudarkom na opazovanju arhitekture in posebnosti, jim predstavila značilne podobe Lojzeta Spacala in vodila likovno delavnico. Dogodek je namenjen otrokom med 6. in 15. letom starosti in bo trajal 2 uri.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na e-naslov  ali telefonsko številko 031 230 163. Otroci bodo prejeli vse pripomočke za ustvarjanje na delavnici. V primeru slabega vremena bo delavnica v nedeljo, 4. avgusta 2019. Teme delavnic se temu primerno zamaknejo.

Delavnice bodo izvedene pod mentorstvom krajinske arhitektke in interpretatorke kulturne dediščine Bojane Čibej, ki v okviru zavoda Svitar s svojimi interpretativnimi zgodbami bogati tudi druge slovensko gradove.

 

Vabilo – 1. delavnica Spacal 21-7-2019.pdf

 

 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
ned, 21. julij
Čas:
10:00 - 12:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Grad Rihemberk
Branik, Slovenija + Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje