Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Na obisku: Bubugo Banana kajak šola – dobrodelni projekt & dokumentarni film [Poletna scena]

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Na obisku: Bubugo Banana kajak šola – dobrodelni projekt & dokumentarni film [Poletna scena]

ned, 14. julij, @ 21:00

Člani neprofitne organizacije Bubogo Banana Kayak School nam bodo predstavili svojo izvirno in navdihujočo zgodbo, ki so jo zapisali v srcu Afrike.

Bubugo je manjša ruralna vas, ki se nahaja v neposredni bližini Viktorijinega jezera in izvira Belega Nila v Ugandi. Tu začne najdaljša reka na svetu svojo pot in je tudi zato priljubljena turistična destinacija za ljubitelje veslanja iz celega sveta. Eden od turistov je bil tudi Solkanec Filip Tomažič, ki se je tja odpravil leta 2016. Ustavil se je v vasi Bubugo, kjer se je pobližje spoznal z domačini. Otroci in njihova zagnanost sta mu prirasli k srcu in obljubil jim je, da jim bo priskrbel potrebno opremo in druge potrebščine, da bodo lahko ustanovili lastno kajak šolo. Filip je svojo obljubo držal in tako se je začela zgodba Kajakaške šole Bubugo Banana. Dokumentarni film prikazuje kulturo lokalnega prebivalstva in problematiko gradnje jezu na Nilu v bližini vasi Bubugo.

 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
ned, 14. julij
Čas:
21:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Ploščad Silvana Furlana
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje