Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

NEW YORK SKA-JAZZ ENSAMBLE, ska-jazz koncert [Poletna scena]

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

NEW YORK SKA-JAZZ ENSAMBLE, ska-jazz koncert [Poletna scena]

18. 7. 2019, @ 21:00

Na ploščad Silvana Furlana v Novi Gorici prihajajo pionirji ska-jazz glasbe. New York Ska-Jazz Ensemble … New York Ska-Jazz Ensemble (NYSJE)  je mednarodno priznana skupina, ki je ska-jazz žanr iznašla in utemeljila. Prav člani te skupine so pod vodstvom Rock Steady Freddie-ja leta 1994 krenili na pot tej izvirni mešanici glasbenih primesi in si s svojo edinstvenostjo utrdili svetovni sloves. Od takrat je NYSJE izdala 13 albumov in imela več kot 70 evropskih turnej, saj je osrednji kredo te skupine – nastopanje v živo. Prepričani so, da morajo vsi njihovi privrženci imeti možnost jih slišati v živo. Tako so se v njihovo zgodovino vpisale neštete turneje po vsej ZDA, Kanadi, Mehiki, Karibih in vsej Južni Ameriki.

Nastopi in albumi so vedno kritiško pohvalno sprejeti. Za njih je značilna neusahljiva in z leti nespremenjena energičnost, izvirnost, kinetične ska interpretacije jazz standardov, vse skupaj premešano v koktejl plesnih ritmov, reggae, rocksteady in jazz glasbe. Med najodmevnejšimi nastopi na festival velja omeniti: North Sea Jazz, Montreal Jazz, Quebec Festival de Musique, Musiques en Ete (Ženeva), Bob Marley Reggae (z Israel Vibration in Sister Carol), Discover and Bell Atlantic Jazz v ZDA in veliko drugih. Poleg tega so NYSJE še posebej ponosni, da so bili prva ameriška ska skupina, ki je igrala na Poljskem takoj po padcu berlinskega zidu.

O skupini pišejo glasbene revije, kot so Downbeat, Reggae Nucleus, The Beat, Ragga in Jazziz. NYSJE lahko pogosto zasledino na raznih televizijskih postajah, med drugim na Nickelodeon Network, MTVs Road Rules, MTV Italia … njihova glasba je tudi v znanem ameriškem oglasu Campbell’s Soup. Skladba ‘Prime Suspect’ spremlja HBO-jev dokumentarec ‘Redemption’, ki je bil leta 2014 nominiran za oskarja. Skladba in dokumentarec sta še vedno predvajana na vseh letalskih letih Delta Airlines International.  S svojimi 26 leti neprekinjenega delovanja NYSJE z istim žarom in entuziazmom izdaja nove albume in neugnano koncertira širom po svetu.

 

Rocksteady Freddie – saksofon/flavte/vokal
Kevin Batchelor – trobenta/vokal
Mark Damon – bas/vokal
Joey Gallo – tolkala
Andy Mittoo – klaviature/vokal
Simone Amodeo – kitara

 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
18. 7. 2019
Čas:
21:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Ploščad Silvana Furlana
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje