Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

“OD RIHEMBERŽANOV DO LANTHIERIJEV: Kako bi nekdanje prebivalce gradu Rihemberk upodobil slikar Jožef Tominc?”, brezplačna doživljajska delavnica za otroke

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

“OD RIHEMBERŽANOV DO LANTHIERIJEV: Kako bi nekdanje prebivalce gradu Rihemberk upodobil slikar Jožef Tominc?”, brezplačna doživljajska delavnica za otroke

18. 8. 2019, @ 10:00 - 12:00

Vljudno vabljeni na tretjo doživljajsko umetniško delavnico za otroke, na kateri bomo spoznali nekdanje plemiške družine, ki so živele na gradu Rihemberk, ter se preizkusili v njihovem upodabljanju po vzoru slikarja Jožefa Tominca.

Gradovi živijo. Skozi stoletja nizajo zgodbe graščakov, vojn, zmag in razcvetov. Grad Rihemberk, mogočni branik, ki stoji med Vipavsko dolino in Krasom, nemo pripoveduje zgodbo o zobu časa in svoji nepremagljivosti. Ko ji prisluhnete, boste med njegovimi zidovi doživeli mnogo. Če na gradu srečate Eleonora Sobjeska in se po poteh graščakov in hlapcev odpravite za njo, boste srednjeveški grajski čas lahko tudi začutili. Na šestih delavnicah v sklopu projekta Kulturno stičišče območja LAS v objemu sonca (KUL-STIK) bomo v družbi Eleonore spoznavali dediščino gradu, njihove prebivalce, pokrajino in likovne umetnike širšega goriškega prostora: Lojze Spacal, Vladimir Makuc, Veno Pilon, Jožef Tominc in Zoran Mušič, čigar letos obeležujemo 110-letnico rojstva.

Na tretji delavnici bo Eleonora popeljala otroke na doživeti sprehod po gradu Rihemberk s poudarkom na spoznavanju njegovih nekdanjih prebivalcev – Rihemberžanov in Lanthierijev, jim predstavila značilne podobe Jožefa Tominca in vodila likovno delavnico. Dogodek je namenjen otrokom med 6. in 15. letom starosti in bo trajal 2 uri.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na e-naslov grad.rihemberk@gmail.com ali telefonsko številko 031 230 163. Otroci bodo prejeli vse pripomočke za ustvarjanje na delavnici.

Delavnice bodo izvedene pod mentorstvom krajinske arhitektke in interpretatorke kulturne dediščine Bojane Čibej, ki v okviru zavoda Svitar s svojimi interpretativnimi zgodbami bogati tudi druge slovensko gradove.

 

 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
18. 8. 2019
Čas:
10:00 - 12:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Grad Rihemberk
Branik, Slovenija + Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje