Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

ORLEK, folk-punk-polka-rock koncert [Poletna scena]

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

ORLEK, folk-punk-polka-rock koncert [Poletna scena]

19. 7. 2019, @ 21:00

Letos praznujejo Orleki 30-letnico neprekinjenega delovanja. V tem času so izdali več kot 10 zgoščenk in dve kaseti, posneli so okrog 20 videospotov in izvedli skoraj 1.000 koncertov, od tega 65 v tujini. Igrali so na vseh kontinentih, razen v Afriki, najraje pa seveda vedno domači publiki v Sloveniji.

Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo.

Album Adijo knapi je bil večkrat nagrajen. Prav tako sta bila albuma Adijo knapi in Melodije smoga in premoga nominirana za Zlatega petelina (slovenska različica Grammyja). Album Salamurca in skladba Na Kum pa sta Zlatega petelina tudi prejela. Na albumu TETovirani 3, je tudi instrumentalna skladba Perkmandeljc, za katero je Dušan Kastelic izdelal vrhunski videospot v 3D animaciji. Ob svoji 25. letnici pa so prejeli najvišje priznanje za kulturo v občini Zagorje, Plaketo dr. Slavka Gruma.

Albumi: Orlek Express, ob 20. obletnici delovanja Anduht, Repete, akustični album v živo s koncerta Orlek unterzug – live, Frpruh.
Ob 20-letnici je izšla njihova biografija ter dokumentarni film, ki povzemata dve desetletji razgibane kariere.

Vlado Poredoš (vokal, kitara)
Jure Tori (harmonika, klaviature)
Bojan Bergant (kitara)
Ivo Vidergar (kitara)
Mitja Tori (bas kitara)
Kristijan Adamlje (saksofon)
Ečo Matko (pozavna)
Lovro Lezic (trobenta)
Peter Jeretina (bobni)

 

 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
19. 7. 2019
Čas:
21:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Ploščad Silvana Furlana
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje