Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

“Perspektive mesta”, razstava o novogoriški arhitekturi v obdobju 1947–1987

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

“Perspektive mesta”, razstava o novogoriški arhitekturi v obdobju 1947–1987

12. 10. 2017, @ 18:00 - 19:00

Nova Gorica ni bila zamišljena samo kot mesto ob drugem mestu, ampak kot moderno mesto ob starem mestu, kot inovacija ob tradiciji. Modernistični urbanizem in arhitektura sta ključna gradnika identitete mesta. Edvard Ravnikar se je že na samem začetku snovanja Nove Gorice v znameniti perspektivi Magistrale in trga ukvarjal tudi z arhitekturo posameznih stavb. Po njegovih načrtih je bila zgrajena skupina blokov ob Magistrali, druge stavbe pa so v desetletjih, ki so sledila, nastajale po zamislih številnih drugih slovenskih arhitektov.

Društvo primorskih arhitektov je v počastitev 70-letnice mesta skupaj z Mestno občino Nova Gorica pripravilo razstavo o novogoriški arhitekturi v obdobju 1947–1987, ki bo na ogled na razstavnem prostoru ob Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica. Razstava ponuja pregled najbolj značilnih arhitekturnih del in njihovih avtorjev iz različnih obdobij nastajanja mesta. Predstavlja stavbe, zgrajene med letoma 1947 in 1987, ki jih glede na časovni kriterij 30 let že lahko uvrščamo v modernistično arhitekturno in urbanistično dediščino.

 

Perspektive mesta - vabilo

 

Postavitev razstave je podprlo podjetje Ginex International d.o.o.

 

Podrobnosti

Datum:
12. 10. 2017
Čas:
18:00 - 19:00
Dogodek Category:

Prizorišče

razstavni prostor ob Goriški knjižnici Franceta Bevka
Trg Edvarda Kardelja 4
Nova Gorica,
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje