Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Predstavitev knjige Ameriška Slovenka iz Vipavske doline

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Predstavitev knjige Ameriška Slovenka iz Vipavske doline

22. 9. 2016, @ 18:00 - 19:00

V četrtek, 22. septembra 2016, ob 18. uri Goriška knjižnica Franceta Bevka vabi na predstavitev knjige Ameriška Slovenka iz Vipavske doline.

V pogovoru z avtorji bo knjigo predstavila Marija Mercina. Na predstavitvi bo pesmi Ane Praček Krasna brala Sanja Vogrič.

Ana Praček Krasna — pesnica, pisateljica, časnikarka in bojevnica za delavske in ženske pravice, rojena v Dolgi Poljani — je s svojim pesniškim, pisateljskim in časnikarskim delom izpisala svojo življenjsko zgodbo, ki je istočasno pripoved o usodi slovenskega naroda v globalnem svetu dramatičnega 20. stoletja.

Z zbornikom so avtorji Dorica Makuc, Alenka Florenin, Ivana Slamič, Helena Uršič, Tanja Bratina Kozamernik, Marija Mercina in uvodničar Sergij Pelhan želeli oživiti spomin na osebnost in delo te znamenite Slovenke z namenom, da ostane oziroma postane del sodobne slovenske zavesti.

Prijazno vabljeni!

 

Podrobnosti

Datum:
22. 9. 2016
Čas:
18:00 - 19:00
Dogodek Category:

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje