Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Svetovni dan voda: “Spoznajmo Borov gozdiček in njegove prebivalce”, izobraževalne delavnice

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Svetovni dan voda: “Spoznajmo Borov gozdiček in njegove prebivalce”, izobraževalne delavnice

pet, 22. marec, @ 8:00 - 15:00

Svetovni dan voda, petek, 22. marca, bomo v Mestni občini Nova Gorica obeležili z izobraževalnimi delavnicami v Borovem gozdičku, ki bodo potekale med 8. in 15. uro. Brezplačne delavnice so namenjene tako otrokom iz vrtcev, šolarjem in dijakom kot tudi širši javnosti. 

Na različnih postajah ob bajerju bodo strokovnjaki pojasnjevali in prikazovali potek popisa in načine vzorčenja različnih vrst organizmov, pripravili biološko obarvane družabne igre, prikazali nekatere živalske in rastlinske vrste območja, pojasnjevali negativne vplive tujerodnih živali in rastlin na stabilnost ekosistema ter negativen vpliv hranjenja ptic in drugih živali na dolgoživost bajerja.   

Strokovno vodene aktivnosti bodo bajer in njegove prebivalce približale mladim, najmlajšim in ostalim obiskovalcem, prispevale k vzgoji o naravi in ekosistemih naših krajev, dvignile zavest o spoštljivem obnašanju ob bajerju in jim omogočile spoznati bajer v novi luči – kot prostor za raziskovanje in opazovanje narave sredi urbanega območja, poleg tega pa tudi kot prostor za sprostitev in rekreacijo.   

Delavnice, ki jih je finančno omogočila Mestna občina Nova Gorica, pripravlja Zavod REVIVO v sodelovanju Herpetološkim društvom, Slovenskim odonatološkim društvom, Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije in podjetjem Atropa. 

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
pet, 22. marec
Čas:
8:00 - 15:00
Dogodek Category:

Organizator

Mestna občina Nova Gorica
Telefon:
05/335-01-11
Spletna stran:
http://www.nova-gorica.si

Prizorišče

Borov gozdiček
Grčna
Nova Gorica, Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje