Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

TOMI PURICH TRIO & BLAŽ VRBIČ, balkan-jazz koncert [Poletna scena]

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

TOMI PURICH TRIO & BLAŽ VRBIČ, balkan-jazz koncert [Poletna scena]

24. 7. 2019, @ 21:00

Bobnar, skladatelj, aranžer, producent in glasbeni menedžer, Tomi Purich, je v svoja sodelovanja podpisal z glasbeniki, kot so Gwen Hughes, Rudi Bučar, Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Lea Sirk, Big Band Slovenske vojske, poleg tega pa nastopa na televizijskih oddajah, v slovenskih muzikalih, muziciral je tudi na festivalu Morja in sonca. Tomi Purich s svojm jazz triom, ki ga sestavljajo klavir, kontrabas in bobni, ustvarja mešanico balkanske ljudske glasbene tradicije in sodobnega jazza. Tej glasbi se je Tomi začel posvečati leta 2006, ko je s takratnim sekstetom gostoval na festivalih po Sloveniji in Italiji. Njegova glasba združuje balkanske, orientalske in istrske melose v prepletu s klasičnimi jazz ritmi in melodijamii. Pri tem pa s sodobnimi pristopi in improvizacijo poskrbi, da zazvenijo, sicer znane pesmi, novo, drugače, posebno in predvsem izvirno. V nasprotju z drugimi etno skupinami, se trio poslužuje čiste jazz govorice. #balkanjazz je prvi Tomijev album, ki povezuje nove, izvirne skladbe in priredbe ljudskih ter pop pesmi. Prav ta album bo osnova za koncert na Poletni sceni, kjer se bo triu pridružil pevec, Blaž Vrbič.

Blaž Vrbič je akademsko izobraženi jazz pevec, ki se je šolal na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani, nato v Amsterdamu, kasneje v Benetkah in nazadnje v New Yorku. Sodeluje z Big Bandi in redno nastopa po vsej Sloveniji ter pogosto gostuje tudi v tujini.

 

 

 

Podrobnosti

Datum:
24. 7. 2019
Čas:
21:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Ploščad Silvana Furlana
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje