Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Trnovska furenga in Goriški mlaj

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Trnovska furenga in Goriški mlaj

sob, 27. april, @ 9:00 - tor, 30. april, @ 17:00

Goriški muzej in Društvo za oživljanje lokavškega izročila Doli v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Društvom Trnovski furmani vabijo med 27. in 30. aprilom 2019 na tradicionalno Trnovsko furengo s prevozom jambora s konjsko vprego za Goriški mlaj.

Razstava v živo s prikazom tradicionalne sečnje in spravila lesa bo v soboto, 27. aprila 2019, v gozdu ob cesti med Trnovim in Nemci. Sledila bo gozdarska malica in degustacija jedi, ki so jih nekoč jedli furmani, ter pripravljanje voza za prevoz jambora. V Trnovem bodo zvečer z glasbo in folklorno skupino sprejeli furmane ter poskrbeli za zabavo z narodnozabavnim ansamblom. Spremljevalne dejavnosti organizira Društvo za ohranjanje dediščine Trnovske planote.

V nedeljo, 28. aprila 2019, bo jambor na vozu stal v Trnovem, ob 17.30 pa bo potekalo pletenje vencev  in okrasja za Goriški mlaj.

V ponedeljek, 29. aprila 2019, bodo pred Goriško knjižnico Franceta Bevka v Novi Gorici članice Aktiva mestnih žena in deklet Goričanke pletle in okrasile bršljanovo kito, ki bo okrasila Goriški mlaj.

V torek, 30. aprila 2019, bo ob 9. uri odhod jambora na vozu s konjsko vprego iz Trnovega v Novo Gorico. Predvidena ura prihoda jambora pred novogoriško mestno hišo je ob 16.30. Sledila bo krasitev Goriškega mlaja in njegova postavitev.

Na predvečer praznika dela bodo v bližnjem Borovem gozdičku taborniki Roda soških mejašev zakurili kres, sledil bo koncert Tinkare Kovač v prijetnem vzdušju ob ognju.

 

Trnovska furenga in Goriski mlaj 2019.jpg

 

 

 

Podrobnosti

Začetek:
sob, 27. april, @ 9:00
Konec:
tor, 30. april, @ 17:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Trnovo pri Gorici
Trnovo pri Gorici, Slovenija + Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje