Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Vinilvečeri: Drago in Aljoša Mislej – Vinil ni bila moja izbira

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Vinilvečeri: Drago in Aljoša Mislej – Vinil ni bila moja izbira

tor, 7. julija, @ 21:00 - 23:00

12. sezona VINILVEČEROV tokrat v atriju MO Nova Gorica
Glasbena predavanja z analognih nosilcev zvoka:
📅 Torek,7. julij 2020
🎼 Drago Mislej Mef in Aljoša Mislej: VINIL NI BILA MOJA IZBIRA

O prvem glasbenem predavanju je mef zapisal:
“Vinil ni bil moja izbira. Vinil je bil edina izbira. Pravzaprav so takrat, ko sem resneje začel kupovati prve single in kasneje prve albume z najrazličnejšo glasbo, obstajale samo še audio kasete. Ampak kasete niso bile primerljive z albumi. Kaseta je bila neke vrste “usb ključek” druge polovice prejšnjega stoletja. Nekaj kar se do onemoglosti previja in skuša preglasiti starega spačka. Album pa je bil utelešenje kulture. Če si šel z nekaj albumi James Taylorja ali CSNY po mestu, si bil nekdo, ki se razume, ki posluša, ki morda celo razume.
Veliko se jih je nabralo v teh letih. Tiste najbolj popraskane so še iz študentskih časov, kjer žurke niso imele nobenega spoštovanja do njih in so jim risale globoke kanale, ki smo jih premagovali s petdinarskim kovancem na ročki z iglo.
Tiste imam za spominska vrtenja, bolj užitkarsko pa poslušam nove, ki jih spet kupujem že vsaj zadnjih deset let.
Tako kot to počne tudi sin Aljoša, ki je vrsto let imel na Radiu koper oddajo Indie ni Indija. Take vrste albumov on kupuje že vrsto let in počasi me dohiteva.

Goriški muzej v sodelovanju s Kud Morgan iz Nove Gorice in s podporo Mestna občina Nova Gorica, že dvanajsto leto zapored v mesecu juliju, tokrat izjemoma v atriju MO Nova Gorica, prireja glasbena predavanja Vinilvečeri. Tudi letos bodo ob torkih različni ljubitelji glasbe in lastniki vinilov imeli svoja predavanja na poljubno glasbeno temo. Edini pogoj, ki ga morajo zadostiti je, da mora biti glasba predvajana z vinila ali bilo katerega drugega analognega nosilca zvoka.
V enajstih letih se je tako zvrstilo kar nekaj različnih tem in vrsta zanimivih predavateljev, od glasbenih urednikov, pesnikov, glasbenikov, pa do “navadnih ljubiteljev glasbe”, naj naštejemo samo nekatere: Igor Vidmar, Tomaž Domicelj, Jure Longyka, Dragan Bulič, Zvone Tomac, Marko Vuksanovič, Drago Vovk, Brane Rončelj, Jure Potokar, Marko Doles, Igor Bašin, Jizah, Borja Močnik-DJ Borka, Luka Zagoričnik, Boris Bradač in drugi.

Podrobnosti

Datum:
tor, 7. julija
Čas:
21:00 - 23:00
Dogodek Category:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/907388639683702/

Organizatorji

Goriški muzej
KUD Morgan

Prizorišče

Atrij novogoriške mestne hiše
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, Slovenija
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje