Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

“Vrtnica v srcih”, predstavitev literarnega dela Ljube Krušič

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

“Vrtnica v srcih”, predstavitev literarnega dela Ljube Krušič

25. 1. 2018, @ 18:00 - 19:00

Izjemno bogato in raznoliko praznovanje 70-letnice Nove Gorice zaključujemo s predstavitvijo knjige Ljube Krušič “VRTNICA V SRCIH” v četrtek, 25. januarja 2018, ob 18. uri v dvorani Goriške knjižnice Franceta Bevka.

»Moja želja je bila, da napišem krajšo zgodbo o brigadirjih, ki so pomagali pri gradnji naše Nove Gorice. Ob pripravi na pisanje sem odkrivala zelo zanimive pripovedi in zgodovinska dejstva, zato se je osnutek zgodbe spremenil. Knjiga je namenjena predvsem mlajšim bralcem, da na prijeten način spoznajo drobce iz takratnega časa in bolje razumejo razloge za nastanek mesta. Podrobneje sem opisala obdobje prvih desetih let, ko je iz nič vzniknilo mesto. Knjiga je namenjena tudi tistim, ki resnično nosimo vrtnico v srcu, in tistim, ki si bodo ob branju osvežili spomine.« (Ljuba Krušič, iz Knjigi na pot)

Dogodek sooblikujejo: Petra Pia Fornazarič, Jana Krušič, Amaterska skupina ŠOOV – Šempas, Osek, Ozeljan, Vitovlje in učenci Podružnične šole Ledine pod vodstvom Hermine Ličen.

 

Fotografiji: Mateja Pelikan

 

Podrobnosti

Datum:
25. 1. 2018
Čas:
18:00 - 19:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Goriška knjižnica Franceta Bevka
Trg Edvarda Kardelja 4
Nova Gorica,
+ Google Map

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje