Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Poletna scena 2016

Poletna scena 2016

20. 6. 2016
objavljeno v Novice
/

Prihaja poletje in v Novo Gorico se med 25. junijem in 31. avgustom 2016 na ploščad za mestno hišo vrača POLETNA SCENA v organizaciji Mestne občine Nova Gorica. Vsem generacijam želimo ponuditi kvaliteten urbani program ter možnost druženja v prijetnem ambientu na prostem, ki ga zaznamujeta osveščenost o pomenu ponovne uporabe in kreativna moč ekipe WonderLaba s pridihom lutk v letu, ki ga na mestni občini posvečamo lutkovni umetnosti. Eko, moderno in udobno namestitev na lesenem pohištvu Poletne scene je oblikovala ustvarjalka blagovne znamke RE.DO Petra Doljak. Za gostinsko ponudbo bodo letos poskrbeli v Kud-u Krea, ki skupaj z nami tudi sooblikujejo program dogajanja.

Zvrstili se bodo številni koncerti, gledališke in lutkovne predstave, predavanja in tudi plesno dogajanje. V avgustu pa bo poletna scena v znamenju Letnega kina Silvana Furlana. Ob tem bomo v sodelovanju s Kud-om Krea poskrbeli za kulinarične večere, obiskovalci pa se bodo nekajkrat lahko sprehodili tudi po umetniški tržnici GO Art. Kot je za dogodke mestne občine že značilno, pa bomo tudi tokrat pomembno besedo dali domačim, goriškim ustvarjalcem.

Posamezni dogodki se bodo odvili na Bevkovem trgu, zlasti to velja za koncerte 20. Mednarodnega srečanja saksofonistov, ki ga pripravljajo v Kulturnem domu Nova Gorica. Fotografijo Poletne scene pa letos podpisuje fotograf David Verlic / www.e-fronta.info.

Na spletnem mestu www.dogodki-novagorica.si vas bomo redno obveščeli o programu, dogajanju, novostih, spremembah, skratka o utripu Poletne scene. Vabljeni tudi na našo FB stran: Mestna občina Nova Gorica

Nova Gorica postaja vse bolj prepoznavna po njenem urbanem dogajanju skozi vse leto. Po zaključku poletnih prireditev na mestni občini v septembru pripravljamo prireditve ob prazniku mestne občine, pri katerem že tradicinalno sodelujejo številna društva, institucije in posamezniki. Leto bomo zaključili z novoletnim dogajanjem. Prihodnje leto pa bo Nova Gorica praznovala 70. rojstni dan. Novo zgodbo mesta bo razkril niz prireditev, ki bodo posvečene 70-letnici Nove Gorice.

 

Na dogodke poletne scene >>


Comments are closed.

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje