Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Predstavniki skupine za kandidaturo Nove Gorice za EPK 2025 in Mestne občine Nova Gorica na delovnem obisku v nemškem mestu Zittau

Predstavniki skupine za kandidaturo Nove Gorice za EPK 2025 in Mestne občine Nova Gorica na delovnem obisku v nemškem mestu Zittau

25. 5. 2018
objavljeno v Novice
/

Predstavniki skupine za pripravo kandidature Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture EPK 2025 in Mestne občine Nova Gorica se te dni mudijo na delovnem obisku v nemškem mestu Zittau, ki v okrožju Gorlitz v povezavi s petimi mesti pripravlja kandidaturo Zittaua za EPK 2025. Željo po sodelovanju in vzpostavitvi skupnih projektov so predstavniki Nove Gorice in Zittaua sicer izrazili in tudi formalno potrdili že ob obisku nemške delegacije v Novi Gorici februarja letos, ko so predstavniki obeh mest tudi podpisali pismo o nameri za sodelovanje.

V Gorlitzu je delegacijo pričakal direktor Kulturno zgodovinskega muzeja s publikacijo ob razstavi “2 luoghi divisi”, ki skozi fotografski objektiv prikazuje dve somestji: Gorico in Novo Gorico ter Gorlitz in Zgorzelec. Somestji si delita podobno usodo, po drugi svetovni vojni ju je namreč zaznamovala meja, ki pa danes predstavlja pojem sodelovanja in povezovanja.     

Prvi dan obiska je bil namenjen izmenjavi informacij glede priprave kandidature v Novi Gorici in Zittauu ter prihodnjim korakom, ki se bodo odvijali tudi v tesni navezi med mestoma. Med obiskom Gorlitza so nemški gostitelji predstavili utrip, zgodovino in dediščino Gorlitza in Zgorzeleca. Pogovori v Zittauu so tekli tudi na temo univerzitetnega sodelovanja, delegacija pa se je med drugim sestala sestala tudi z županom Zittaua Thomasom Zenklom in se udeležila delovnega sestanka v mestni hiši na temo EPK – Partnerstvo Nove Gorice in Zittaua – vizije prihodnosti.

V Zittauu se te dni odvija tudi gledališki festival, na katerem gostuje Slovensko narodno gledališče Nova Gorica s predstavo Don Juan. Gostovanje novogoriskega gledališča je plod sodelovanja Nove Gorice in Zittaua pri pripravi kandidature za EPK 2025.


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje