Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Med 29. majem in 8. junijem festival R.o.R tudi v Novi Gorici

Med 29. majem in 8. junijem festival R.o.R tudi v Novi Gorici

22. 5. 2019
/

Zavod BridA že vrsto let organizira dogodke sodobnih in intermedijskih umetniških praks v sklopu rezidenčnega programa R.o.R. Gre za dogodke z večletno kontinuiteto, na katere BridA vabi tako mednarodne kot tudi domače ustvarjalce, ki v Šempasu gostujejo dlje časa. R.o.R je do sedaj gostil že vrsto mednarodno uveljavljenih umetnikov, ki lokalni in širši javnosti predstavljajo edinstveno izkušnjo iz specifičnega področja in se jo navadno lahko izkusi le v večjih galerijah in muzejih. Program R.o.R je skozi leta kvalitetnega delovanja pridobil tudi pozornost strokovne javnosti, saj je ob festivalu Pixxelpoint edini, ki v regiji ponuja tovrstno umetniško zvrst z dodano vrednostjo umetniških rezidenc.

V preteklih letih je program R.o.R uspešno izpeljal vrsto dogodkov z mednarodno udeležbo umetnikov, med katerimi so Hans Diebner iz Nemčije, Sally Noall in Jen Southern iz Velike Britanije, Annie Abrahams iz Francije, Pammela Barberi iz Italije, Oppy De Bernardo iz Švice, Danielle Gagner, Mike Scott , Reese Inman, Owen Smith, Raphael DiLuzio ter Alexander Gross iz ZDA, Robertina Šebjanič iz Slovenije, tandem Tripstih sjena, Petra Bokić in Ives Buljan Globović iz Hrvaške ter Florian Grond iz Avstrije. Avtorji v sklopu programa R.o.R aktivno sodelujejo z lokalno skupnostjo, vodijo kreativne delavnice, organizirajo razstave ter javne predstavitve.

Letošnji program R.o.R se na povabilo Mestne občine Nova Gorica v sklopu festivalskega leta Nova Gorica – Mesto kulture 2019 in v luči kandidature za Evropsko prestolnico kulture GO! 2025 seli s podežlja v mesto in se s festivalsko edicijo predstavlja tudi v Novi Gorici.

Festival bodo ob različnih dogodkih obogatili svetovno priznani avtorji: Irena Pivka in Brane Zorman, Vuk Ćosić ter Beata Kolbašovská in Jakub Pišek iz Slovaške.

Več: http://brida.si


PROGRAM

30. MAJ
19.30  Irena Pivka / Brane Zorman: Hodi.TI
Zbirno mesto pri igralih v Borovem gozdičku

Večmedijski performans Hodi.TI obhodi gledalec po vnaprej začrtani poti in mu sledi s pomočjo aplikacije na telefonu. S pomočjo zvočnih slik, vtisnjenih v lokacijo začrtane poti, prehaja med fiktivnimi in realnimi situacijami. Performans prepleta naracijo in zvok s prostorom in potjo.

* Obutev in obleka primerna vremenu in za veliko hoje!
* Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na spletnem naslovu: brida@siol.net

1. JUNIJ
17.00–18.30  Vuk Ćosić, predavanje z naslovom: Zbrane resnice o prihodnosti
Atelje BridA, Stara šola v Šempasu, Šempas 136 (prvo nadstropje)

Zbrane resnice o prihodnosti, javna aliteracijska kontemplacija smeri razvoja R.o.R.
* Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na spletnem naslovu: brida@siol.net

4. JUNIJ
19.00  Predavanje in predstavitev avtorjev projekta Barcode DJs, Beata Kolbašovská in Jakub Pišek
Mostovna: mala dvorana
* Predavanje bo v angleškem jeziku.

5. JUNIJ
18.00–20.00  Umetniška delavnica zbiranja odpadnih embalaž ter zvočenja črtnih kodnih zapisov z avtorji projekta Barcode DJs, Pišek & Kolbašovská
Mostovna
* Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Število sodelujočih je omejeno. Prijave zbiramo na spletnem naslovu: brida@siol.net

20.30  Filmsko druženje s filmom po izboru festivala R.o.R
Mostovna, mala dvorana

6. JUNIJ
18.00–20.00  Umetniška delavnica zbiranja odpadnih embalaž ter zvočenja črtnih kodnih zapisov z avtorji projekta Barcode DJs, Pišek & Kolbašovská
Mostovna
* Delavnica bo potekala v angleškem jeziku . Število sodelujočih je omejeno. Prijave zbiramo na spletnem naslovu: brida@siol.net

20.00–24.00  R.o.R Digestiv z DJ Rolijem
Mostovna

8. JUNIJ
22.00  Barcode DJs, Be ata Kolbaškovská & Jakub Pišek,

koncert in avdio-vizualni performans, rave-noise-techno, sound bombing
Mostovna 

After : Jaša  Bužinel & Blažen DJ


AVTORJI 

Irena Pivka, umetnica in producentka ter Brane Zorman, umetnik, skladatelj, intermedijski, kurator, delujeta samostojno in v tandemu. V skupnih delih svoj umetniški razvoj usmerjata v raziskovanje s performativnimi zvočnimi sprehodi (Hodi Mesto, FFF, Walking the Perihelion/Aphelion), ki preko hoje, zvočnih slik in poslušanja ter z uporabo transmisijskih in senzornih orodij na novo vzpostavijo prostor, ekologijo in zrcalijo družbeno realnost.

Vuk Ćosić, internetni veteran in mednarodno priznani klasik internetne umetnosti. Soustanovitelj Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije in Nettime-a.

Beata Kolbašovská in Jakub Pišektvorita umetniški duo Pišek & Kolbašovská in sta intermedijska umetnika, njihovo področje so digitalni mediji in umetniški performansi, delata in živita v Košicah na Slovaškem. Sta avtorja projekta Barcode DJs, ki je bil predstavljen v številnih galerijah in festivalih po svetu. Med drugim sta tudi ustanovitelja umetniškega kolektiva Nano vjs, ki deluje na področju intermedijske ter performativne umetnosti.


Drugo dogajnaje programa R.o.R

V Šempasu se med aprilom in oktobrom odvijajo sorodni dogodki, ki sicer niso vključeni v festivalsko dogajanje, so pa del rednega letnega rezidenčnega programa z delavnicami, razstavami, performansi in predstavitvami. V mesecu aprilu smo že gostili umetnici in kuratorici iz Ukrajine. Olena Kasperovych in Valeriia Horbachova sta predstavili projekt Migracije rastlin. V mesecu juniju bo na rezidenčnem gostovanju tudi intermedijska umetnica Lavoslava Benčič, ki bo predstavila projekt Integrirane prakse v umetnosti in elektroniki v obliki intermedijskih umetniških delavnic. Sledile bodo tudi umetniške delavnice skupine BridA, ki lokalni in širši skupnosti na inventivne načine razkrivajo področje sodobnih in intermedijskih umetniških praks.

 

 

 

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje