Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

GLASBE SVETA – en festival, dve mesti, več kultur

GLASBE SVETA – en festival, dve mesti, več kultur

1. 6. 2019
/

GLASBE SVETA / MUSICHE DAL MONDO 2019
junij, julij in avgust / različna prizorišča

Letos se bo odvila že osma izvedba etno in jazz festivala Glasbe sveta. Festival, ki ima svoje osrednje domovanje na Gradu Kromberk, bo letos koncertno prisoten tudi v Italiji, v goriškem Teatru Verdi. Matični organizaciji KUD Morgan se pridružuje še društvo Controtempo iz Krmina, Glasbe sveta pa tako postajajo še Musiche Dal Mondo.

Uradno odprtje festivala bo 2. junija, in sicer z nastopom seksteta trobentača Enrica Rave, ki sodi med najbolj prepoznavna imena italijanske jazz glasbe v svetovnem merilu.V mesecu juliju bosta festivalsko dogajanje okronala izredno priljubljen jazz glasbenik Kamasi Washington, čigar izraznost in žanrsko mešanje je predrugačila samo pojmovanje jazz glasbe in jo posledično osvobodilo vseh filoloških formalizmov in virtuozističnih jalovosti ter bobnar Makaya McCraven, ki je jazz pomešal s hip-hopom, avantgardnimi praksami, elektroniko, godbami sveta in sodobno resno glasbo. Šukar pa bodo na gradu Kromberk predstavili novi studijski izdelek. Avgust bo na festivalu v kubanske tradicije, ki jo bodo v grajski amfiteater pripeljali Buena vista, Grupo Compay Segundo, zaključek pa bo pripadel mojstrom t.i. overtonov Huun Huur Tu iz avtonomne Republike Tuva v Ruski Federaciji.

Glasbe sveta 2019 program.pdf

 

Več: www.controtempo.org; www.glasbesveta.org

 

 

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje