Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

Čezmejni filmski festival Poklon viziji povezuje in ruši meje

Čezmejni filmski festival Poklon viziji povezuje in ruši meje

5. 10. 2019
/

 

Čezmejni filmski festival Poklon viziji povezuje in ruši meje

V nedeljo, 13. oktobra 2019, se v Novi Gorici – Mestu kulture 2019 začenja jubilejni 20. filmski festival POKLON VIZIJI, ki ga tradicionalno organizira goriški Kinoatelje v sodelovanju s številnimi partnerji. Pester in bogat, pa tudi izobraževalno-strokovni program bo tudi tokrat rušil meje in povezal sedem izbranih mest v Sloveniji in Italiji: Novo Gorico, Gorico, Videm, Trst, Ljubljano, Izolo in Špeter.

Letošnje festivalsko dogajanje se bo začelo v nedeljo, 13. oktobra 2019, ob 15. uri na Trgu Evrope z instalacijo Camera Obscura – Stičišče pogledov avtorja Jakoba Koncuta, ki jo zaznamuje simbolična ideja o oblikovanju vizije skupnega čezmejnega prostora, hkrati pa uporabnikom povsem praktično razkriva zakonitosti nastanka fotografije.

Kinoatelje podeljuje nagrado Darko Bratina 2019 britanski dokumentaristki Kim Longinotto. Kim Longinotto velja za eno najpomembnejših avtoric s področja dokumentarnega filma preteklih tridesetih let. Od leta 1976 pa do danes je režirala, posnela in producirala več kot dvajset filmov, ki so osvojili nagrade trdnjav vseh ključnih mednarodnih filmskih festivalov, med drugimi tudi prestižnih festivalov v Cannesu, Sundanceu, Chicagu, Santa Barbari, Hong Kongu, Londonu itn. Empatični dokumentarci Kim Longinotto nas popeljejo v pogosto nedosegljiv svet deklet in žensk, ki se skušajo izviti iz agresivnega primeža tradicije in obenem nikdar ne popustijo v boju za svoje pravice. Ljudi in njihove usode, ki jih beleži s kamero, skupaj z njihovo kulturo in običaji, razume in sprejema brez posegov in predsodkov. Vodi jo prepričanje, da je resničnost moč spreminjati tudi s pomočjo filma ali pa prav zaradi njega.

Program festivala, ki bo trajala do 20. oktobra 2019, najdete na povezavi www.poklonviziji.com ali v priponki Poklon viziji 2019 – program.pdf.

Prijazno vabljeni.

 

 

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje