Dobrodošli na spletni strani dogodkov v Novi Gorici!

“Frnaža – mesto v malem”, razstava ob 70-letnici mesta

“Frnaža – mesto v malem”, razstava ob 70-letnici mesta

10. 10. 2017
/

“Frnaža – mesto v malem”, razstava ob 70-letnici mesta

V Galeriji Frnaža, v stavbi Krajevne skupnosti Nova Gorica, je od 9. oktobra 2017 postavljena razstava, ki jo je ob jubileju mesta pripravil Pokrajinski arhiv v Novi Gorici. Razstava priča o preteklosti nekoč mogočne stavbe opekarne v Novi Gorici, znane kot “frnaža”, ki je bila v času, ko je začelo nastajati mesto, središče vsega dogajanja. Bila je edina večja stavba, ki je sredi polj med Grčno in Solkanom lahko nudila streho nad glavo številnim graditeljem novega mesta, tako vodstvu gradbišča kot delovnim brigadam, ter prvim priseljencem. Bila je tudi prvo trgovsko, kulturno in družabno središče nastajajoče Nove Gorice in 70-letnica mesta je primeren trenutek, da se spomnimo njene podobe in pomena za mesto.

V Galeriji Frnaža bo na ogled do 30. oktobra 2017. Od tam se seli v avlo novogoriške mestne hiše, kjer bo gostovala do 11. novembra 2017.

 

Fotografije: Pokrajinski arhiv v Novi Gorici in Ivanka Uršič

 

 


Post a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Vabljeni k obisku dogajanja v Novi Gorici!

© Mestna občina Nova Gorica. Vsebin ni dovoljeno kopirati / uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja. Za več informacij nas kontaktirajte.
Izvedba spletne strani: KK, multimedija & oglaševanje